Lietuvos rekordų liudininkai – lenkai

Lenkijos Sedlicės mieste vykusiame tarptautiniame sunkiosios atletikos jaunių turnyre klaipėdiečiai Vitalijus Sudnikas ir Aleksandra Stepanova pagerino kelis Lietuvos rekordus.

Svorio iki 44 kg grupėje rungtyniavusi A.Stepanova stūmimo veiksmu iškėlė 64 kg štangą. Tai nauji šalies jaunių, jaunuolių ir moterų rekordai.

V.Sudnikas šalies jaunių rekordą pasiekė rovimo veiksmu. Mūsų miesto jaunasis stipruolis svorio iki 56 kg grupėje įveikė 82 kg štangą.

Lietuvos komandos treneriai, tarp kurių ir klaipėdietis Bronislavas Vyšniauskas, liko patenkinti uostamiesčio atstovo Vinco Šlevinsko ir marijampoliečio Aurimo Didžbalio rezultatais.

16-metis V.Šlevinskas (iki 105 kg) pagerino asmeninius rekordus: išrovė 130 kg, išstūmė 162 kg štangą.

Anot B.Vyšniausko, pakartojus tokius rezultatus, yra vilčių patekti į netrukus vyksiančio Europos jaunių čempionato savo svorio grupės šešetuką.

A.Didžbalis (iki 77 kg) kilstelėjo šalies jaunių rovimo rungties rekordą iki 113 kg.

Svorio iki 56 kg grupėje sėkmingai kovojo antrąją vietą užėmęs Sergejus Smirnovas. Jis išrovė 78 kg, išstūmė 95 kg štangą. Šioje svorio kategorijoje trečiasis buvo 14-metis Romas Urbonas (68 ir 91 kg).

Kadangi į Lenkiją vyko daugiau sunkiaatlečių nei komandą turėjo sudaryti, todėl kitiems vaikinams buvo puiki proga pasisemti patirties.

14-mečiai klaipėdiečiai Evaldas Pupalis ir Donatas Deveikis pasiekė šalies rekordų lygio rezultatus, tačiau dėl to, kad varžėsi be konkurencijos, rekordus reikės pakartoti oficialiose varžybose.

Lenkijoje varžėsi trijų šalių – Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos jaunieji stipruoliai iki 17 metų.

Kaip ir laukta, nugalėjo Lenkijos I komanda – 1684 taškai. Antrieji buvo lietuviai – 1634 tšk., tretieji – Lenkijos II ekipos sportininkai – 1496 tšk.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvos rekordų liudininkai – lenkai"

  1. nesvarbu

    Mes esame zverys ir stipresni uz jus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.