Komisija pritarė Jono Pauliaus II piligrimų kelio programai

Ministro Pirmininko Gedimino Kirkilo vadovaujama komisija Jono Pauliaus II piligrimų kelio programos rengimui koordinuoti šiandien pritarė darbo grupės parengtai programai.

Į Jono Pauliaus II piligrimų kelią įtraukti šie Lietuvos sakraliniai objektai: Vilniaus Šv. Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedra bazilika, Vilniaus Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, vadinamoji Aušros Vartų koplyčia ir Šv. Teresės bažnyčia, Vilniaus Kryžiaus kelias (Vilniaus Kalvarijos), Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapinė bažnyčia, Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedra bazilika, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblis, Šiluva (Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilika, Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo koplyčia ir tarp jų esanti teritorija), Kryžių kalnas, Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Povilo katedra, Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis, Marijampolės Šv. Arkangelo Mykolo bazilika ir palaimintojo Jurgio Matulaičio koplyčia jo tėviškėje Lūginėje, Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bazilika ir Kryžiaus kelio koplyčios , Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia. Visi minėti objektai turės būti pritaikyti piligrimų ir turizmo reikmėms, kad atvykę piligrimai ir turistai galėtų juos lankyti bei rasti reikalingą viešą infrastruktūrą.

Piligrimų kelio programa bus įgyvendinama trimis etapais: I-asis – 2007-2008 metais, II-asis – 2009-2011 ir III- asis – 2012-2013 metais. Šiemet Piligrimų kelio programos įgyvendinimui Vyriausybė iš Privatizavimo fondo skyrė 10 mln. litų, dar 300 tūkst. – Ūkio ministerija. Planuojama, kad pirmojo etapo darbų pabaigimui 2008 metais reikės dar apie 28 mln. litų. Šių lėšų panaudojimas, o taip pat kitų dviejų etapų darbai numatyti programoje, kuriai šiandien pritarė komisija.

Šiai programai dar turės pritarti Vyriausybė. Vyriausybės posėdyje ji turėtų būti svarstoma rytoj.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.