Režisierius iš Nyderlandų mokys jaunuosius aktorius darbo kine paslapčių

Rugpjūčio 9 -12 dienomis jauni profesionalūs aktoriai bei vyresnių jų kursų aktoriaus specialybės studentai kviečiami į praktinį seminarą „Aktoriaus darbas kine”. Keturių dienų trukmės seminarą ves garsus teatro ir kino režisierius iš Nyderlandų Frans Weisz, turintis didžiulę darbo su aktoriais ir tokio pobūdžio seminarų patirtį. Seminaro tikslas – supažindinti jaunuosius Lietuvos aktorius su darbo kine specifika ir reikalavimais aktoriaus darbui. Seminaras vyks pagal jaunos dramaturgės Lauros Sintijos Černiauskaitės pjesę „Artumo jausmas” (2003).

Seminare dalyvaus 20 jaunųjų aktorių, kurie keturių dienų bėgyje sužinos, kaip skaityti scenarijų ir ruoštis vaidmeniui, įgys darbo prieš kino kamerą patirties, mokysis dirbti su kino režisieriumi bei įsiklausyti į jo reikalavimus, remdamiesi filmuota medžiaga analizuos savo pačių darbą. Seminaras vyks Lietuvos kinematografininkų sąjungoje.

Šalia praktinio seminaro rugpjūčio 9 dieną, 18 val. Lietuvos kinematografininkų sąjungoje vyks vieša ir nemokama režisieriaus Frans Weisz pilno metražo filmo „Šarlotė” (Charlotte, 1981) peržiūra. Režisierius pats pristatys filmą bei atsakys į žiūrovų klausimus.

Apie režisierių Frans Weisz

Teatro ir kino režisierius Frans Weisz (1938) studijavo Olandijos kino akademijoje Nyderlanduose bei Centro Sperimentale di Cinematografia Romoje. Šiandien jis yra vienas labiausiai gerbiamų Olandijos režisierių, ypač žinomas kaip puikus aktorių režisierius. Frans Weisz kine debiutavo 1966 m. su filmu „Gangsterė” (Het Gangstermeisje), nuo to laiko sukūrė daugelį sėkmingų kino ir TV filmų, tarp jų gausiai apdovanotus „Šarlotė” (Charlotte, 1981) ir „Boy Ecury” (2003).

Projektą „Aktoriaus darbas kine” remia LR Kultūros ir sporto rėmimo fondas bei Nyderlandų ambasada. Projektą rengia viešoji įstaiga „Vaizdų kultūros studija”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.