Lietuvis atvėrė „pitbuliams” vartus į finalą

JAV rengiamose IFL (Tarptautinės kovų lygos) varžybose debiutavęs
Lietuvos atstovas Deividas Taurosevičius šventė pergalę prieš amerikiečių kovotoją ir padėjo savo klubui patekti į IFL finalą.

Niujorke vykusiame pusfinalyje susigrūmė Niujorko „Pitbulls” ir Tokijo „Sabres” klubų kovotojai. Reguliariajame sezone ekipos užėmė atitinkamai antrąją ir trečiąją vietas. Svorio kategorijoje iki 70 kg į „Pitbulls” komandą pirmąkart buvo įtrauktas sėkmingai JAV MMA turnyruose kovojantis šiaulietis D.Taurosevičius. „Pitbulls” klubą treniruojantis garsios brazilų Gracie šeimos atstovas Renzo Gracie buvusį Lietuvos regbio rinktinės žaidėją įtraukė į komandą vietoj traumą patyrusio Eriko Owingso. Tiesa, JAV gyvenantis lietuvis jau kartą atstovavo IFL varžybose „Pitbulls” klubui, tačiau tai buvo neturnyrinė kova.

Tąsyk balandžio mėnesį D.Taurosevičius susikovė su pralaimėjimų iki tol neturėjusiu Zachu Georgu. Lietuvos kovotojui prireikė trijų minučių, kad po trikampio kojų smaugimo priverstų oponentą pasiduoti.

Praėjusį savaitgalį Niujorke vykusiame pusfinalyje Deividui teko susikauti su „Sabres” kovotoju amerikiečiu Savantu Youngu. Iki šios dvikovos lietuvio sąskaitoje buvo 7 pergalės ir 2 parlaimėjimai, amerikietis buvo iškovojęs 8 pergales ir penkiskart pralaimėjęs. Po trijų raundų pergalę šventė lietuvis. Pusfinalyje vyko penkios kovos, o D.Taurosevičiaus laimėjimas „Pitbulls” klubui atvėrė vartus į IFL finalą: Niujorko kovotojai „Sabres” įveikė rezultatu 3:2.

Kitame pusfinalyje ketvirtąją vietą reguliariajame sezone užėmusi miestų ketverto komanda „Silverbacks” rezultatu 4:1 įveikė reguliariojo sezono nugalėtoją Los Andželo „Anacondas” komandą ir taip pat iškopė į finalą. Finalas, kuriame susigrums „Pitbulls” ir „Silverbacks”, numatytas rugsėjo 20 dieną Holivude.

Nuo 2001 metų JAV gyvenantis šiaulietis D.Taurosevičius regbį Amerikoje žaidė tik metus. 2002-aisiais pradėjo džiudžitsu, bokso ir kikbokso treniruotes, susidomėjo kovomis be taisyklių. Taip prasidėjo jo kovotojo karjera užatlantėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.