Žygius pėstute nukonkuruoja kanojos

Šiemet pirmą kartą pasiūliusi žygius pėstute po Kuršių neriją VšĮ „Irklakojis” pripažįsta, kad poilsiautojai visgi mieliau renkasi keliones įvairiomis transporto priemonėmis nei savomis kojomis.

Pasak VšĮ „Irklakojis” direktoriaus Mato Mizgirio, lyginant žygius kanojomis ir pėstute, pastarieji nublanksta.

„Vangiai renkasi. Žmonės turbūt atprato keliauti pėsčiomis”, – pripažino jis, paklaustas, ar daug norinčiųjų išbandyti sezono naujovę.

Aktyvų poilsį siūlanti įstaiga šiemet pasiūlė porą maršrutų žygiams pėstute. Vienas jų prasideda penktą valandą ryto, einama iš Nidos per Bulvikio įlanką, Preilą, Karvaičius. Iš viso įveikiama apie 15 kilometrų.

Kitas 16 kilometrų maršrutas nuo Juodkrantės per Eumo kalvas iki Alksnynės tęsiasi apie šešias valandas.

„Nerengiame maratonų, o siūlome aktyvų poilsį gamtoje tiems, kurie ją myli”, – sakė direktorius.

M. Mizgiris spėjo, kad žygiai pėstute didesnio susidomėjimo nesulaukė ir dėl ne itin dėkingų orų šią vasarą. Nors organizatoriai akcentuoja, kad nėra blogo oro, yra tik netikusi apranga, visgi lietuviai mėgsta pabambėti dėl prastų sąlygų.

Žygius pėstute renkasi įvairaus amžiaus žmonės – nuo 20 iki 60 metų. Keliauti išsiruošdavo ne tik lietuviai, bet ir vokiečiai.

Į žygius kanojomis poilsiautojų grupės išsiruošia kur kas dažniau, o užsieniečių gretas tuomet paįvairina olandai ir rusai.

Orai pakišo koją ir kitai įstaigos siūlomai šios sezono naujovei – vėjaračiams, su kuriais galima buriuoti sausumoje. Anot direktoriaus, buriuoti ne visada buvo galima dėl vėjo arba lietaus. Tačiau kai leidžia oro sąlygos, norinčiųjų pasivažinėti septyniais vėjaračiais netrūksta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.