Pajūris – tik ramybės mėgėjams

Klaipėdos paplūdimiuose laiką nusprendusių leisti poilsiautojų laukia ne tik džiaugsmai, bet ir nuobodulys bei patogumų stygius.

Apie kokias nors pliažams būdingas pramogas kol kas tegalima pasvajoti.

Namudinių kepuraičių nuo saulės pirkimas, keliskart nei parduotuvėje brangesnių ledų valgymas, pasisėdėjimas lauko užkandinėje – štai ir visas užsiėmimų sąrašas.

Kai kurie poilsiautojai liūdnai juokauja, jog dabar dažniausia „pramoga” pliaže – stebėti iškrypėlius. Jų šiemet kaip niekada daug.

Malonumai – iš gamtos

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai gali pasirinkti kurį nors iš keturių paplūdimių.

Smiltynė labiausiai mėgiama už gamtą, švarų smėlį, patogią jūros pakrantę ir ramybę. Smiltynėje didžiausi malonumai – teikiami gamtos.

Tačiau čia poilsiautojai gauna mažiausiai paslaugų ir patogumų.

Kelis kilometrus besitesiančiame paplūdimyje iš gręžinio tetrykšta tik šeši gėlo vandens fontanėliai.

Pavalgyti galima vienintelėje pliažo užkandinėje. Tiesa, rekonstruotoje pirtyje vanotis įmanoma visus metus.

Laikraštį ar žurnalą, vaisvandenių ar mineralinio vandens besi-kaitinantiems žmonėms niekas nepasiūlys. Vaikų žaidimo aikštelių čia taip pat nėra.

Nešiojama prekyba čia neegzistuoja. Net penkiskart brangiau nei parduotuvėje parduodantys ledus vaikai į Smiltynės paplūdimį užsuka nenoriai.

Galima tik išgerti

Šiemet Klaipėdos paplūdimiuose nėra jokių vandens pramogų. Vandens motociklais bei pripučiamais plaustais jūroje niekas nesiūlo paplaukioti.

Vieni poilsiautojai džiaugiasi ramybe, kiti pyksta negalėdami pasimėgauti įvairesnėmis pramogomis.

Nuo šiaurinio molo iki Girulių pabaigos veikia 11 laikinų lauko kavinių. Jose galima šio to nusipirkti pavalgyti, išgerti. Dviejose kavinėse galima nusipirkti ir spaudos.

Kaip ir Smiltynėje, čia įrengti šeši vandens fontanėliai.

Kurortinių prekių prekybos prie uostamiesčio pliažų nėra. Tik kelios moterys prie pagrindinio tako į Melnragės pliažą parduoda pačių numegztas kepuraites nuo saulės.

Giruliuose veikia vaikų žaidimo aikštelė. Tačiau tokių vietų, anot su mažyliais poilsiaujančių tėvų, galėtų būti kur kas daugiau.

Vaistinė – mieste

Pasak bendrovės „Lietuvos spauda” poskyrio vadovės Linos Kubilienės, arčiausiai paplūdimių spaudos kioskas Klaipėdoje yra Miško kvartale.

Nors Nidoje ir Palangoje jau seniai veikia sezoniniai spaudos kioskai, Klaipėdoje apie tai tik šiemet pradėta galvoti. Galbūt jie pradės veikti kitais metais.

Iki artimiausios vaistinės nuo bet kurio uostamiesčio pliažo – keli kilometrai.

Gelbėjimo tarnybos viršininko Virginijaus Urbono teigimu, medicinos punktai aprūpinti būtiniausiais medikamentais ne tik pirmajai pagalbai suteikti. Čia turima vaistų ir nuo širšės įgėlimo ar sunegalavus skrandžiui.

Klaipėdos paplūdimiai neturi saugojimo kamerų. Gelbėtojai pasaugo rastus daiktus, tačiau patys tokių paslaugų neteikia. Tad norintis išsimaudyti žmogus priverstas rizikuoti likti be turto.

Paskutinė vasara

Savivaldybės licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė pasakojo, kad prieš keletą metų buvo sudarytas prekybos ir paslaugų paplūdimiuose teikimo planas ir skelbtas konkursas.

Jo laimėtojams leista dirbti trejus metus. Ši vasara yra paskutinė. Tačiau konkurso sąlygose buvo teigta, kad sutartys bus pratęstos, jei verslininkai paisys reikalavimų ir tvarkingai dirbs.

„Mano manymu, pajūryje užtenka paslaugų. Verslininkai ne perdaug ten veržiasi. Ką ten veikti tokiu oru? Pelno jokio. O jau į Smiltynę juos dar sunkiau privilioti. Juk privažiuoti nėra kaip”, – tikino Z.Žižytė

Stabdo biurokratai

Smiltynėje patalpas nuomojantis verslininkas Romas Katinas tikino turįs daugybę planų, kaip paplūdimį paversti patogesniu poilsiautojams.

„Planuojame įrengti vaikų žaidimo aikštelę, kur už nedidelį mokestį tėvai galėtų trumpam palikti savo mažylius, kad patys galėtų išsimaudyti jūroje”, – dalijosi planais verslininkas.

„Manau, uostamiesčio jaunimas tik apsidžiaugtų, jei Melnragėje atsirastų vakaro diskotekų vieta. Būtų saugiau nei dabar, kai paaugliai girtauja kopose. Paplūdimio sporto varžybos taip pat galėtų patraukti, – kalbėjo R.Katinas. – Planų daug. Ir pinigų turėtume, bet susiduriame su biurokratiniais stabdžiais. Bet kokiam verslui reikalinga elektra, vanduo, kanalizacija. Sutinkame patys kasti griovius elektros kabeliams, mokėti už laidus, bet gamtosaugininkai stoja piestu, o ir savivaldybėje pritarimo nesulaukiame. Kai prašome padėti, tai tampa tik mūsų pačių reikalu.”

Priviso iškrypėlių

Šiemet kiek mažiau nei kitomis vasaromis paplūdimiuose įvykdoma nusikaltimų.

2-ojo policijos komisariato viršininką pavaduojantis Virginijus Kunickis mano, kad tai pareigūnų nuopelnas, – šiemet pavyko nutverti kelis pliažų vagis. Jie dabar atlieka bausmes.

„Šią vasarą mums ir gamta padeda. Dažnai lyja, šalta, žmonių pliažuose mažai, tad ir nusikaltimų mažiau, – sakė V.Kunickis. – Automobiliai nukenčia mažiau, nes juos poilsiautojai laiko saugomose aikštelėse.”

Tik iškrypėlių, stebinčių nuogas moteris ir demonstruojančių lytinius organus, šiemet neįprastai daug. Melnragės gelbėtojai jau susiruošė juos pamokyti, bet viršininkas neleido iškrypėlių mušti, tai esąs ne gelbėtojų darbas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.