D.Budrevičienė iš buvusių darbdavių sieks prisiteisti pusę milijono litų

Apie apgaulingą apskaitą ir atlyginimus „vokeliuose” Viktoro Uspaskicho kontroliuotoje „Krekenavos agrofirmoje” viešai prabilusi Dalia Budrevičienė iš buvusių darbdavių sieks prisiteisti pusę milijono litų neturtinės žalos.

Tai pirmadienį Lietuvos radijui patvirtino moters advokatas Kęstutis Čilinskas. Jo teigimu, ieškinys Panevėžio apygardos teismui turėtų būti paduotas dar šią savaitę.

Pasak K.Čilinsko, dėl agrofirmos veiksmų moteris buvo pažeminta ir pablogėjo jos sveikata.

Šiuo metu moteris dar guli ligoninėje po to, kai prieš kelias savaites ją užklupo ūmus kasos uždegimas, privertęs Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų medikus kovoti dėl jos gyvybės.

Bendrovės „Kėdainių agrofirma” direktorius Linas Grikšas teigia kol kas nenorįs komentuoti moters ketinimo kreiptis į teismą.

Iki šiol D.Budrevičienę teismuose lydėdavo sėkmė – teismo procesus prieš savo buvusius darbdavius ji laimėjo tris kartus.

Panevėžio miesto apylinkės teismas yra pripažinęs, kad D.Budrevičienė atleista iš darbo neteisėtai ir priteisęs jai išmokas iš šios bendrovės.

Kiek vėliau Kėdainių rajono apylinkės teismas priėmė išteisinamąjį nuosprendį, kuriuo atmetė „Krekenavos agrofirmos” direktoriaus L.Grikšo skundą, kaltinusį D.Budrevičienę dėl tariamai tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimo per visuomenės informavimo priemones.

Galiausiai gegužės mėnesį Lietuvos vyriausiausiojo administracinio teismo kolegija paliko galioti Valstybinės darbo inspekcijos nutarimą paskirti 2750 litų baudą agrofirmos direktoriui L.Grikšui, neteisėtai atleidusiam D.Budrevičienę iš darbo.

Žmogaus teisių stebėjimo institutas D.Budrevičienei suteikė 2006 metų Žmogaus Teisių Šauklio vardą ir skyrė piniginę premiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "D.Budrevičienė iš buvusių darbdavių sieks prisiteisti pusę milijono litų"

  1. oioi

    Visai neblogai pas mus Lietuvoje alkoholikams.Gere per laika,sugadino sveikata,o dabar dar ir Čilinskui padedant,gaus nemažai pinigėlių.Ei visi alkoholikai,lyskite iš patvorių-Čilinskas jums padės iš darbdavių išplėšti pinigų,o prezidentas dar ir medalį užkabins,nes nebesupranta kas yra kas Lietuvoje

  2. kur esi?

    Čilinskai,kur jus rasti,gal padėsi apšmeišti darbdavį ir išvylioti pinigų?Gėriau,vogiau,sugadinau sveikatą,o dabar sunku gyventiĄGal padėsi,kaip ir alkoholikei Budrevičienei kad padedi.ČILINSKAS_alkoholikų geradarys,nes daugiau niekur nebetinkaĄ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.