Liepą aktyviausias virusas naudojosi operacinės sistemos spragomis

Kompiuterinio saugumo priemonių kūrėjos ESET duomenimis, šių metų liepos mėnesį dažniausiai kompiuteriams grėsmę kėlė virusas Win32/TrojanDownloader.Ani.Gen. Jau keturis mėnesius iš eilės aktyviausias virusas plinta pasinaudodamas operacinės sistemos „Windows” spragomis, kurios atsiranda keičiant pelės rodyklėlę kitu animaciniu simboliu.

Į antrąją ir trečiąją vietą pagal aktyvumą atitinkamai pakliuvo virusas Rjump.A Moves bei virusas INF/ Autorun Jumps, patenkantys į kompiuterį per USB raktus bei fotoaparatų atminties korteles bei kompaktinius diskus. Kasmėnesinį pavojingiausių virusų tyrimą ESET atlieka naudodama apie virusus informuojančią sistemą „ThreatSense.net”, kuri nuolat stebi milijonus kompiuterių visame pasaulyje.

„Kompiuterių naudotojai turėtų žinoti, kad aktyviausi virusai pasižymi įvairiomis modifikacijomis, todėl itin svarbu nuolat atnaujinti naudojamus antivirusinius sprendimus”, – teigia ESET kompanijos produkciją platinančios bendrovės „NOD Baltic” pardavimų vadovas Darius Černeckis.

Jo teigimu, vienas iš aktualių pavyzdžių yra liepos mėnesį jau ketvirtą kartą aktyviausiu pripažintas virusas, plintantis su elektroninio pašto šiukšlėmis, pasinaudodamas operacinės sistemos spragomis per nemokamas nuotaikų piktogramas bei pelės rodyklėlės animacinius simbolius. Šiam virusui plačiai plisti leidžia ir tai, kad vartotojai per retai atnaujina savo operacines sistemas.

„ESET kompanijos apsaugos sprendimai išsiskiria galimybe efektyviai aptikti naujausius kompiuterių virusus, kurie dar nėra įtraukti į duomenų bazes”, – sako D.Černeckis. Rugpjūčio pradžioje „NOD32” įranga įvertinta vieno didžiausių virusų testuotojų, žurnalo „Virus Bulletin” apdovanojimu už 100 proc. galimybę aptikti pavojingus virusus. Šių metų birželį ESET antivirusinė programinė įranga „NOD32” vienintelė iš visų „AV-Comparatives” projekto autorių testuotų antivirusinių programų pelnė aukščiausią įvertinimą „Advanced +” už .

ESET duomenimis, ketvirtoje vietoje liepos mėnesį pagal aktyvumą buvo elektroniniu paštu plintantis kirminas Win32/Pacex.Gen, per pastarąjį mėnesį aptiktas 1,61 proc. atvejų. Netoli jo pagal aptikimo atvejų skaičių virusų dešimtuke atsidūrė į kompiuterį reklamas siunčianti programa Win32/Adware.Virtumonde (1,46 proc.), taip pat virusas Win32/Obfuscated (1.46 proc.), reklamas į užkrėstą kompiuterį siuntinėjanti programa Win32/Adware.Ezula (1,37 proc.). Aštuntoje ir devintoje vietoje atitinkamai atsidūrė reklamas siunčianti programa Win32/Adware.Virtumonde.KI ir kirminas Win32/Netsky.Q. Win32/Spy.VBStartJ virusas arba vadinamasis „Trojos arklys” liepos mėnesio virusų dešimtuke buvo dešimtas.

Aktyviausių virusų dešimtuką ESET sudaro pagal antivirusinės programos „NOD32” išankstinio perspėjimo sistemos „ThreatSense.Net” statistiką. Duomenys apie tai, kokie virusai buvo labiausiai paplitę per pastarąjį mėnesį, renkami iš milijonų viso pasaulio „NOD32” vartotojų kompiuterių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.