„Vilnius” įveikęs „Šilutę” pakilo į ketvirtą vietą

Vienintelėse „A lygos” 22-ojo turo rungtynėse Vilniuje „Vėtros” stadione sekmadienį susitiko vietos „Vilnius” ir „Šilutė”. Pergalę rezultatu 2-0 iškovojo sostinės klubas.

Vilniaus „Vėtros” stadionas, 300 žiūrovų

Teisėjas – Gediminas Mažeika

„Vilnius” 2 – 0 „Šilutė”

31′ [1 – 0] Valentinas Šulkevičius (į savo vartus)

54′ [2 – 0] Paulinho

90′ Martynas Karalius („Šilutė”) pašalintas iš aikštės

„Vilnius”: Valius; Radavičius (71‘ Stempkovski), Freidgeimas, Viršilo, Pocevičius; Paulinho, Erasmo, Breikštas (46‘ Zagurskas), Lukša; Muller (64‘ Matulevičius), Astrauskas

„Šilutė”: Hertelendi; Gaurilovas, Vaikasas, Regelskis (46‘ Valančius), Ostreika; Podelis (68‘ Brezina), Vičius, Bezykornovas, Šulkevičius (46‘ Petrenko), Valskis; Karalius

Pastaruoju metu dažnai besikeičiančioje „Vilniaus” sudėtyje lyginant su rungtynėmis prieš „Kauną” įvyko nemažai pasikeitimų. Į startinę sudėtį grįžo vieni ekipos lyderių Ramūnas Radavičius, Vytautas Lukša ir Mulleris taip pat puolėjas Nerijus Astrauskas.tuo tarpu gynybos grandyje žaidė du naujokai.

Dešinio krašto poziciją užėmė Mažeikių sporto mokyklos auklėtinis Valdas Pocevičius, o kartu su į vidurį pastumtu Georgu Freidgeimu gynėjų porą centre sudarė iš antrinės „Vilkmergės” komandos perėjęs Vitalijus Viršilo. Dėl traumos vilniečiams nepadėjo gynėjas Rodnei, nebuvo ir dar dviejų brazilų Marcio bei Andresono.

„Šilutė” po nulinėmis lygiosiomis pasibaigusio mačo su Vilniaus „Žalgiriu” atliko vieną keitimą – vietoje Pavelo Kovačevo aikštės viduryje rungtyniavo Valentinas Šulkevičius, o į ekipą po metų pertraukos grįžęs Vadimas Petrenko liko tarp atsarginių

Pirmą progą pasižymėti 5 minutę turėjo svečiai iš Šilutės, tačiau po Mariaus Bezykornovo atlikto baudos smūgio Gediminas Vičius smūgiavo visiškai greta virpsto. „Vilnius” atsakė pavojingais Vytauto Lukšos ir Paulinho prasiveržimais kraštais, tačiau atakos smaigalyje rungtyniavusiam Nerijui Astrauskui kamuolio baudos aikštelėje gauti nepavyko.

12 minutę šeimininkai buvo labai arti įvarčio, kai po pražangos prieš Mullerį į „Šilutės” vartus buvo skirtas baudos smūgis, ir Paulinho muštas kamuolys sudrebino skersinį.

Kėliniui įpusėjus jau pavojingiau atakavo šilutiškiai, tačiau Valentino Šulkevičiaus smūgis iš baudos aikštelės prieigų nesukėlė didesnių problemų vartininkui Liudvikui Valiui, o dar po trijų minučių baudos aikštelėje iš krašto smūgiavus Gintui Podeliui kamuolį nuo vartų linijos išmušė Vitalijus Viršilo.

Nepaisant apylygio žaidimo pasikartojo nerašyta futbolo taisyklė „neįmuši tu – įmuša tau”. 31 minutę gavęs Algirdo Breikšto perdavimą V.Lukša atsidūrė visiškai laisvas dešiniame krašte, priartėjo prie vartų ir atliko smūgį-perdavimą, po kurio kamuolį į savo vartus netyčia nukreipė V.Šulkevičius – „Vilnius” išsiveržė į priekį.

Netrukus po baudos smūgio dar kartą netiksliai galva smūgiavo G.Vičius, o vėliau smūgiais iš toli apsikeitė Erasmo ir M.Bezykornovas. Pirmasis kėlinys baigėsi šeimininkams pirmaujant rezultatu 1-0.

Po pertraukos laimę baudos smūgiu vėl pabandė Paulinho, kurio smūgis šį kartą buvo netaiklus, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje G.Vičiaus iš 20 metrų muštas kamuolys praskriejo šalia virpsto.

50 minutę po „Vilniaus” išpuolio Paulinho gavo kamuolį baudos aikštelėje ir smūgiavo virš vartų, o dar po trijų minučių nesėkmingas buvo Vytauto Lukšos baudos smūgis.

Vis tik „Šilutės” vartininko Mihaelio Hertelendi klaida leido sostinės ekipai padvigubinti persvarą – legionierius iš Slovėnijos po kampinio pametė kamuolį ir šis iš pradžių atiteko V.Viršilo, vėliau Paulinho, kuris iš kelių metrų įmušė į tuščius vartus.

Po antrojo įvarčio iniciatyva atiteko svečiams, kurie dažniau lankėsi prie varžovų vartų, tuo tarpu „Vilnius” bandė kontratakuoti, bet dažniausiai lemiamu momentu pristigdavo tikslumo.

„Šilutei” atakuojant 65 minutę klastingu smūgiu kamuolio į viršutinį vartų kampą vos neįsuko Nerijus Valskis, dar po poros minučių pakėlus kampinį galva šalia vartų eilinį kartą smūgiavo G.Vičius, vėliau Edvardo Gaurilovo smūgį sugavo L.Valius.

79 minutę puikaus šanso neišnaudojo svečių saugas M.Bezykornovas – L.Valiui nesugavus G.Vičiaus mušto kamuolio šis atiteko „Šilutės” kapitonui, bet jo smūgis iš maždaug 10 metrų buvo netaiklus.

Mačo pabaigoje du kartus iš toli įmušti nepavyko aktyviajam vilniečių V.Lukšai, po kampinio galva į „Vilniaus” vartus nepataikė N.Valskis, o per pridėtinį laiką antrą geltoną kortelę užsidirbo „Šilutės” puolėjas Martynas Karalius, kuris pasiuntė kamuolį į vartus nepaisant nuošalę fiksavusio teisėjo švilpuko.

„Vilnius” sėkmingiau išnaudojęs turėtas progas nugalėjo rezultatu 2-0 ir su 38 taškais turnyrinėje lentelėje aplenkęs Marijampolės „Sūduvą” pakilo į ketvirtą vietą, tuo tarpu „Šilutė” su 13 taškų lieka priešpaskutinėje pozicijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.