Jaunimas už „žaliąją” energiją

Šiandien Senosios Įpilties kaime (Kretingos raj.) baigėsi išlikimo stovykla „Trys paros be elektros”. Prieš tris metus prasidėjęs dviejų regionų, kuriuose vystoma alternatyvios energijos veikla, bendradarbiavimas tęsiasi. Tris dienas trukusios stovyklos metu Kretingos bei Anykščių rajonų 10 – 12 klasių mokiniai gyveno gamtoje be elektros, elementų ar akumuliatorių – mobiliųjų telefonų, MP3 grotuvų ar žibintuvėlių. Moksleiviai atsakingai rūpinosi savo stovyklaviete: praktiškai įgyvendino įgytas žinias aplinkos apsaugos srityje, susipažino su „žaliosios” energijos problemomis ir būdais kaip tausoti gamtinius išteklius. Su Valstybinės sienos apsaugos Šiaulių rinktinės pareigūnais stovyklautojai išgyveno nuotykių kupiną naktį. Visus stovyklos įvykius į dienoraštį kruopščiai fiksavo stovyklos žurnalistė, kad sėkminga projekto „Trys paros be elektros” iniciatyva taptų pavyzdžiu kaip tausoti savo aplinką.
Išlikimo stovyklos metu stovyklautojai vienbalsiai nusprendė paskelbti rezoliuciją apie alternatyvios energetikos svarbą siekiant išsaugoti Lietuvos gamtą. Anykščių A.Vienuolio gimnazijos moksleivis Simonas Gudelis visų stovyklautojų vardu atsakingai pareiškė, – „mes jaučiamės atsakingi už savo aplinką, todėl norime, kad jaunimas žinotų apie alternatyvią energetiką.”

„Buvau maloniai nustebintas augančia jaunųjų „žaliosios” energijos šalininkų iniciatyva, kuria ryžtingai deklaruojami jų įsitikinimai. Tikiu, kad iš tokio jaunimo išaugs brandžios visuomenės asmenybės.” – sakė UAB „Renerga” direktorius Algis Jakučionis.

Stovyklos uždarymo šventėje buvo apdovanoti visi išlikusieji stovyklautojai. Už pirmąją iniciatyvą apdovanotas A.Vienuolio gimnazijos moksleivis Simonas Gudelis, Modestas Kaulinis už tvirtą poziciją, o Darbėnų vidurinės mokyklos moksleivis Darius Tarvydas pelnė savo krašto žinovo vardą.

Jaunuoliams pilną įspūdžių naktį surengę Valstybinės sienos apsaugos Šiaulių rinktinės pareigūnai labai džiaugėsi, kad auga atsakinga karta, kuri suvokia gamtos trapumą. „Išradingas „žaliosios” energijos jaunimas tapo tikru pavyzdžiu kaip ne tik žodžiais, bet ir darbais saugoti gamtą” – pastebi Valstybės sienos apsaugos Šiaulių rinktinė atstovas pulkininkas leitenantas Laimutis Jomantas.

Tęstinis, Senosios Įpilties bendruomenės ir Koncerno „Achemos grupė” valdomos bendrovės UAB „Renerga” projektas „Pažabok Įpilties vėją” šiemet į savo gretas pakvietė ir Anykščių jaunimą. „Sėkmingas bendruomenių bendradarbiavimas jau pasiekė teigiamų rezultatų. Žaliosios energetikos šalininkų būrys didėja ir įsibėgėjęs ratas įgyja vis didesnį pagreitį” – sakė A. Jakučionis.

Projektą jau trečius metus vykdo Senosios Įpilties moterų klubas „Gardenija”, Darbėnų seniūnija ir UAB „Renerga”. Šiemet šiam projektui talkina Valstybės sienos apsaugos Šiaulių rinktinė bei „Pajūrio naujienų” žurnalistai. Pasak A. Jakučionio, įmonė kryptingai laikosi nuostatos, jog bendradarbiavimas su vietos bendruomenėmis yra vertybė, kuri ilgalaikėje perspektyvoje perauga į glaudžią partnerystę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.