Jei susiruošėte poilsiauti

Pasiimkite su savimi skrybėlę ir iš anksto paruoštą vaistinėlę, kurioje, be tradicinės vatos, binto, žalumos, aktyvuotos anglies, kurią reikėtų gerti apsinuodijus maistu ar šiaip sutrikus skrandžio ir žarnyno veiklai, turėtų būti ir eterinių aliejų rinkinys.

Neužmirškite įsidėti į savo kelioninį krepšį:

* Arbatmedžio aliejaus, pasižyminčio galingu antivirusiniu ir antigrybeliniu poveikiu. Jei dažnai einate į viešuosius baseinus, po maudymosi kojas reikėtų ištepti kremu ar masažiniu aliejumi, bet prieš tai į jį įlašinkite 3-4 lašus arbatmedžio aliejaus (1 šaukštui kremo). Jei įkando koks nors vabzdys ir labai niežti, tai odą patepkite tokiu mišiniu: 1 arbatinis šaukštelis bet kokio augalinio aliejaus ir 2 lašai arbatmedžio aliejaus. Niežulys greitai praeis.

* Levandų aliejus irgi svarbus kelionės vaistinėlės komponentas. Jis atbaido visokius vabzdžius, todėl juo galima ištrinti kūną ir pakvėpinti drabužius. Be to, levandų aliejus puikiai gydo nudegimus – gryną nepraskiestą levandų aliejų reikėtų užlašinti tiesiog ant pūslių, o nedidelius nudegimus galima gydyti tokiu tepaliuku: į daigintų grūdų aliejaus šaukštelį įlašinkite 2-3 lašus levandų aliejaus.

* Levandos ir arbatmedžio aliejai dezinfekuoja žaizdas, todėl jais reikėtų tepti pažeistas vietas.

* Mėtų aliejus irgi labai pravers poilsiaujant. Uostykite mėtų aliejų tiesiai iš buteliuko, jei jus pykina kelyje, plaukiant laivu… Jei įkando uodas ir labai niežti, užtepkite ant tos vietos mėtų aliejaus. Patepkite mėtų aliejumi smilkinius, jei skauda galvą. Mėtų aliejus taip pat malšina danties skausmą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.