Talibai ir Pietų Korėjos diplomatai nesusitaria, kur surengti tiesiogines derybas

Talibų kovotojai sekmadienį pranešė, jog kol kas dar nepavyko susitarti, kur rengti tiesiogines derybas su Pietų Korėjos diplomatais dėl 21 pietų korėjiečio, pagrobto prieš daugiau nei dvi savaites, išlaisvinimo.
Norėdami pasikalbėti su pagrobėjais akis į akį, Pietų Korėjos delegacijos atstovai nuvyko į Gaznio provinciją, esančią į pietvakarius nuo Kabulo, kur liepos 20 dieną buvo pagrobti krikščionys savanoriai.

Talibanas siekia, kad derybos būtų surengtos arba kokiame nors jų kontroliuojamame rajone, arba, gavus Jungtinių Tautų (JT) garantijas dėl jų atstovų saugumo, kokioje kitoje vietoje.

„Vis dar tęsiasi derybos ir kontaktai siekiant nuspręsti, kur rengti derybas, tačiau susitarimas kol kas nepasiektas”, – telefonu iš nežinomos vietos sakė Talibano atstovas spaudai Qari Mohammadas Yousufas (Karis Mohamadas Jusufas).

„Korėjos pusė kol kas neišsakė Talibanui savo pageidavimų, kur būtų galima surengti tiesioginį susitikimą”, – sakė jis.

Idėją surengti tiesiogines derybas su sukilėliai, kurie jau nužudė du įkaitus, pasiūlė Pietų Korėja.

Islamistų sukilėliai perspėja, kad mirs daugiau žmonių, jei vyriausybė neįvykdys jų reikalavimo paleisti kalėjimuose laikomus talibus.

23 Pietų Korėjos evangelikų grupė, kurios narių amžius yra daugiausia 20-40 metų, buvo pagrobti Karabage, kai važiavo autobusu svarbiu keliu iš šalies pietuose esančio Kandaharo, kur oficialiai lankėsi su pagalbos misija.

Prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus) atmeta galimybę paleisti kalinius mainais į įkaitus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.