Jehovos liudytojai sąmyšio nesukėlė

Jehovistai- vieni gausiausių mūsų šalyje naujųjų religinių judėjimų atstovai – laikinojoje sostinėje surengė atvirą kongresą ir kratydamiesi sektantų etiketės kvietė apsilankyti visus norinčiuosius. Tačiau kauniečių renginys nesudomino.

Kauno sporto halėje tris dienas įsikūręs kongresas „Sekime Kristumi!”, kurį surengė Lietuvos Jehovos liudytojų religinė bendrija, sąmyšio nekėlė, nors nuo pat ankstyvo penktadienio ryto čia rinkosi minia žmonių. Didžiulis renginys, per kurio atidarymą dalyvavo daugiau kaip 2500 tikinčiųjų, organizatorių teigimu yra šviečiamojo pobūdžio – iš kone visų šalies miestų, taip pat Londono suvažiavę dalyviai gilinasi į Bibliją. Vieną kartą per metus, būtinai vasarą rengiamas ir 3 dienas besitęsiantis kongresas vadinamas didžiausia šios religijos išpažinėjų švente. Vis dar dažnai sektantais vadinamų Jehovos liudytojų Lietuvoje yra nuo 1912-ųjų, tačiau aktyvesnė veikla prasidėjo tik prieš 15 metų. Bene didžiausia jų grupė yra Kaune – apie 600 žmonių.

Dievas myli linksmą davėją

Pasak Gyčio Tereikio, Jehovos liudytojų kongresuose, kaip ir visose kitose šios religinės bendrijos sueigose, nebūna emocingų apeigų ar paslaptingų ritualų. „Pagrindinis tokių sambūrių tikslas – dvasinės žinios, kurios perteikiamos kalbų, interviu, inscenizacijų pavidalu. Kiekvienas atsineša Šventąjį Raštą, nes čia cituojamos bei nagrinėjamos jo ištraukos”, – sakė kongreso atstovas spaudai. Anot jo, Jehovos liudytojai įsitikinę, kad pastangos tiksliai ir nuoširdžiai sekti Jehova, tai yra Dievo Sūnumi, neabejotinai duoda gerų vaisių. Pasiteiravus apie finansinę kongreso dalį, G.Tereikis ėmėsi Biblijos. „Kiekvienas tegul aukoja, kaip širdyje yra nutaręs, ne gailėdamas ar tarsi verčiamas, nes Dievas myli linksmą davėją”, – apaštalo Pauliaus žodžius iš laiško korintiečiams pacitavo G.Tereikis ir patikino, kad didžiausios išlaidos yra salės nuoma, kuri per tris dienas kainuos 19,5 tūkst. litų.

LŽ kalbinti į Kauno sporto halę gausiai susirinkę tikintieji pastebėjo, kad visuomenė jiems daug tolerantiškesnė. „Daugiau informacijos ir mažiau melo ar neteisybės. O moralinis tvirtumas, kurį mes išpažįstame, žavi daugelį”, – sakė Algirdas Bendoraitis, į kongresą atvykęs su žmona ir 3 dukromis. Ši šeima tvirtina jau 16 metų gyvenanti „tikrąjį gyvenimą”.

Šiandien kongrese numatytas krikštas. Bus krikštijami žmonės, kurie pasirengę tapti tikraisiais liudytojais – tyrinėjo Šventąjį Raštą ir nutarė tapti visateisiais bendruomenės nariais. Jų turėtų būti kelios dešimtys. Krikšto apeigos atliekamos visiškai panardinant žmogų į vandenį, nes šitaip darė ankstyvieji krikščionys ir pats Jėzus. Tam prie Sporto halės sumontuotas nedidelis kilnojamas baseinas. Beje, kūdikių ar spontaniško noro apimtų žmonių Jehovos liudytojai nekrikštija.

Sekta vadinti negalima

Naujųjų religijų tyrimo ir informacijos centro valdybos narys Donatas Glodenis sako, kad Jehovos liudytojų sekta vadinti negalima. „Tam tikrų nerimą keliančių aspektų yra. Tai labai centralizuota organizacija, kurios veikla koordinuojama iš JAV, taip pat dėmesį atkreipia itin asketiškas gyvenimo būdas, ypač jei vienas šeimos narys įsitraukia į liudytojų bendruomenę, šeimoje gali prasidėti trintis, tačiau dažniausiai šią religiją pasirenka visa šeima. Šiandien ji paplitusi gana plačiai”, – sakė D.Glodenis. Ekspertai sako, kad jehovistai itin profesionaliai įtraukia naujus žmones į savo tikėjimą, tam panaudoja ir asmeninį bendravimą, ir rengiamus kongresus.

Keletas faktų apie Jehovos liudytojus

Jehovistai neleidžia perpilti kraujo, nes yra įsitikinę, kad jame glūdi „gyvybė”, kuri negali būti perduota kitam. Priešindamiesi kraujo perpylimui jie siūlo alternatyvius gydymo būdus. Vis dėlto neapsieinama be skandalų. Viena moteris padavė savo vyrą į teismą, kad šis gydytojams leido perpilti jai kraują, kai gyvybei grėsė pavojus.

Jehovos liudytojams privaloma vaikščioti po namus ir nešioti savo literatūrą. Todėl nereikia be reikalo gąsdintis, kai į duris pasibeldžia toks pareigą atliekantis judėjimo narys. Kita vertus, mums patiems spręsti, ar įsileisti neprašytus svečius vidun.

Jehovos liudytojai nešvenčia gimtadienių, Kalėdų, valstybinių švenčių, nedalyvauja rinkimuose, atsisako dirbti valstybinėse įstaigose ir politinėse organizacijose – taip liudija priklausomybę aukščiausiai Jehovos, t. y. Dievo, valdžiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , .

16 atsiliepimų į "Jehovos liudytojai sąmyšio nesukėlė"

  1. ne

    nuo ju kuo toliau.kazin kokia baznycios versija?

  2. Krantas

    Gan informatyvus ir idomus straipnis.

  3. onnri

    Pats buvau tam kongrese
    nerelus kongresas. Daug ziniu gavom. Man patinka ka tai kad ten nebuvo vietos filosofijai o rememasi wien tik biblija

  4. egida

    jei nezinote kas tai yra net ten nedalyvave tai ir nereikskit savo nuomones kad tai blogai . ateikit pamatykit isgirskit o tada komentuokit ar tai sekta ar naujas judejimas ar tikroji religija..

  5. nata

    🙄 keleta kartu buvau kongrese siauluose ir buvau karalistes saleje Vilniuje skroblu 19,galiu pasakyti,kad tai pati didziausia sekta ispletusi per visa pasauli ir smegenu plovimas,jie salese renka pinigus ten 2dezutes pastato aukojimui ir po namus vaiksto su konvertais didziuleis paakuoti vardan ju religijos ir kai ateini i ta karalistes vadinamasale,tai visi sektantai prie taves priena ir vaidina sventuosius andelelius ir apziuri su pavidu kaip tu apsirenges,kur dirbi ir domisi tavo pinigais ir privercia patiketi,kad ju breligija yra tikta ir jei neisi i ta sekta tai sako mirsi ir negyvensi amzinai…ir dar ta sekta labai remesi zmogaus padetimi,pvz.jei zmogus turi problemu su sveikata tai sako ateik pas mus ir gyvensi amzinai,ten pasakoti galima be perstojo.ten dar buna daug psihishkai nesveiku depresuojanciu zmoniu…Tia gi brangus zmones jei sutiksite su Jehovos liudytojais, tai zinokite tai sekta,kuri nori Jus itraukti i savo pinkles.Be to jie rengia kongresus 3kartus i metus.pries kongresa surenka babkes nakvinei i viesbuti i ta kongresa ir kai9 ateina laikas nakvoti tai atvarai ne i viezbuti o tave igrus i rusi salta tai va taip babkes jie daro.

    • Anonimas

      kongresas deje vyksta 1 kata per metus

  6. gfffff

    sekta prakeikta!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 👿

  7. mmmm

    😀 reikia padegti ta karalistes sale kartu su sektantais xa xa xa! tegu tiki amzinu gyvenimu toliau……..

  8. BUK

    REIKIA PAPIZDAVOTI TUOS SEKTANTUS!JEI SUTIKSIU TAS JEHOVOS LIUDYTOJUS SAVO KELYJE,TAI PASMAUKSIU!

  9. nesvarbu

    vienu zodziu cia grynas smegenu plovimas. Suvarzytos laisves ir absoliucios tiesos nesuvokimas. Tik silpnavaliai gali pakliut i tokias sektas , kurie net savo nuomones neturi , o yra ibrukama svetima ir privalai jos laikytis. Beto jei jau esu katalikas tai kam cia jiems trintis i namus? atsibosta kai pamatai uz duru kelias bobutes,ir nenueina tol kol neatidarai duru, o gatvese neatstoja tol kol nepaemi to zurnalo (ir tai ne pati naujausia duoda o keliu metu senumo),tai nenormalu ir skelbti savo tikejima ? kam reikes ir nores patys susiras, o ne brukt tikejima absurdiskais poelgiais.

  10. Getana

    Labukas visiems,

    Gyvenu jau 6m su jehovos liudytojumi ir ka galiu pasakyt,, ogi ta kad kas isitraukia tenai tas lieka psichika sutrikusia..tampa ne zmogus o robotas nebemato pasaulio..na ir visa kita, jei kas tenai eisit tai didele gyvenimo klaida…manasis jau isejo nebesidomi nei is arti…o tik pasiziuri is toli.Aciu uz demesi..ikiukas visiems

  11. New_onnri

    zmones zmones zmones… jus taip nusikalbate. kad net nesinori cia net irodineti tai . Ypac atkreipiau demesi i tai ka rase „nata”. JInai net neturi zalio supratimo aks yra Jehovos liudytojai. is jos zodziu matau, kad ji raso tik nuogirdas ir visa kita. Bukite santurus zmones ir nekalbekite tokiu nesamoniu nepasigiline kaip yra is tikruju ;).

  12. Dalia

    Žmonės,ar ilgai dar vaiksčiosite užsimovę polietieninius maišus ant galvų ir kvėpuosite pykčio,netiesos bei netolerancijos toksinais?Nusimeskite juos ir asmeniškai pasidomėkite tuo,ką moko ir kaip gyvena ši organizacija.O tada-rašykite tyra sąžine.Beje,autoriui,suklydote:Jehova-Di evas,kuris per Mozę savo vardą atskleidė visiems,o Jėzus vadino save „Dievo sūnumi”.Visi J.Liudytojų mokymai remiasi TIK Šv.Raštu,tą supranta tie,kas gerai žino Bibliją ir neiškraipo jos pagal savo įgeidžius.

  13. Eva komentatoriams"žinovams"

    Neišprusęs Marmalys
    sako man:”Esi kvailys”.
    Nesiginčiju, tyliu,
    nes senokai suprantu:

    Kitą kvailindamas tu
    Pats netapsi gudresniu,
    Tik parodai tuo pačiu,
    Kad kvailesnis esi tu.

    Įkyriai patept norėsi,
    Tuo kuo pats ne kaip kvepėsi.
    (Prasidėk su marmaliais,
    Tai užmigt ramiai neleis)

    Kas norės tikros tiesos,
    Tas tikrai ją suieškos,
    Nes nečiups jis paskalos,
    O pasvers ir apgalvos…

  14. Va

    Mieli katalikai paklausykit!!! taip visapusiskai ‘apziurejus’ kiekvienas per JL organizacija gali igyti Tiesos pazinima,jie moko is Biblijos, o ta knyga unikali..

    Daug kas eina melo keliu, palaiminti tie kas atranda Tiesa apie tai kas svarbiausia.

  15. visus Jehovous i pieciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.