Nevykėlis vagis susimovė cerkvėje

Apvogti cerkvę sugalvojęs nevykėlis sugebėjo įlįsti pro rūsio grotas, bet išlįsti atgal nebegalėjo. Rytą jį aptiko atėjęs šventikas.

Vilniaus Žvėryno rajone esančios cerkvės šventikas Petras Miuleris rugpjūčio 1-osios rytą į stačiatikių Švč. Mergelės Marijos ženklo iš dangaus cerkvę atėjo anksti. Po kiek laiko, apie 8 valandą

30 minučių, cerkvėje dirbę žmonės jam pranešė, kad iš cerkvės rūsio sklinda kažkokie keisti garsai, panašūs į žmogaus balsą.

Šventikas nuskubėjo į rūsį. Ten jis aptiko jauną vyriškį. P.Miuleris vėl užrakino rūsį ir iškvietė policiją.

Aiškindamiesi, kaip vyras pateko į rūsį, žmonės pastebėjo išdaužtą langą, tačiau už stiklo buvusios grotos buvo sveikutėlės.

Atvykę pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad įkliuvęs vyras policijai gerai žinomas. Nors kilęs iš Šiaulių, šis 20-metis benamis senokai gyvena Vilniuje ir jau 4 kartus teistas už vagystes. Už smulkias vagystes dažnai buvo baudžiamas ir administracine tvarka.

Nuvežtas į komisariatą vaikinas nesipriešindamas prisipažino lindęs į rūsį. Tiesa, ir nuneigti tai būtų buvę sunku. Jis lindęs vogti bažnytinių relikvijų.

Pareigūnai mano, kad jis galėjo pro rūsio langelį pastebėti ten stovintį seifą ir susigundyti. Tačiau seifas pasirodė besąs tuščias ir neužrakintas. Vieninteliai daiktai, buvę rūsyje – daugybė žvakių ir bažnytinių dokumentų.

Pareigūnai susidomėję klausinėjo, kaip per siaurą tarpą tarp grotų virbų vyriškis įstengė prasibrauti vidun. Kita vertus, pasak policininkų, įtariamasis yra neįtikimai liesas. Šis mielai paaiškino: esą pirma reikia kišti kojas, o paskui ir galva praslysta. Vaikinas sakė buvęs įstrigęs, bet vėliau išsivadavęs. Vis dėlto, neapskaičiavo, kad langelis nuo rūsio grindų yra gana aukštai – bandant išlįsti atgal neišeina iš pradžių pro grotas iškišti kojų, tenka pirmiausia tarp grotų virbų kišti galvą. O ši nelindo pro grotas, ir baigta. Tad nevykėlis įkliuvo kaip pelė į pelėkautus. Jam čia teko praleisti naktį, nes įlindo dar gana anksti vakare.

Žvėryno nuovados tyrėjas Dalius Mikulskis LŽ sakė, kad šventikas P.Miuleris minėtąjį vyriškį lyg ir matęs įvykio išvakarėse per apeigas cerkvėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.