Vilniaus valdžiai – naujų kaltinimų lavina

Tarpininkavimu kyšininkaujant įtariamas D.Šaluga kaltina sostinės vadovus politiniu susidorojimu. Liberaldemokratams valdininkas esą neįtiko, nes aktyviai priešinosi savivaldybės administracijos reformai.

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorius Darius Šaluga tvirtina, kad į sostinės valdžią atėjus liberaldemokratams ir meru tapus Juozui Imbrasui jis buvo spaudžiamas atsistatydinti. D.Šaluga teigia, kad palikti pareigas jį ragino J.Imbrasas ir vicemeras Evaldas Lementauskas.

Valdininkas, kuriam skirtas namų areštas, pateikė garso įrašą – jame girdėti, kaip J.Imbrasas sako, kad D.Šaluga turi atsistatydinti, nes toks politinis sprendimas. „Tavo veidas mums nepatinka. Tu nepakeičiamas, planų turi? Dariau, toks yra politinis sprendimas ir tą reikia suprasti”, – įraše aiškina Vilniaus meras.

Nesutikęs atsistatydinti D.Šaluga sulaukė ir grasinimų susidoroti su šeima. „Kai išvešime žmoną į mišką, tai ilgai nesispyrios”, – jam grasino J.Imbrasui ir liberaldemokratams lojalus žmogus.

Valdininkas įsitikinęs, kad naujosios valdžios nemalonėn jis pateko dėl nepritarimo libdemų inicijuotai savivaldybės struktūros pertvarkai. „Ilgai siektas tikslas – pašalinti mane iš darbuotojų profesinės sąjungos komiteto pirmininko pareigų – pasiektas. Liberaldemokratai ir J.Imbrasas gali triumfuoti – esu eliminuotas iš politinės kovos”, – sakė D.Šaluga.

Teisėsaugos akiratyje atsidūręs aukštas savivaldybės darbuotojas tvirtino, kad neprieštarauti reorganizacijai jį spaudė ir su liberaldemokratais siejamas verslininkas Alfridas Putramentas.

J.Imbrasas vakar paneigė D.Šalugos kaltinimus. Meras įsitikinęs, kad prie to prisidėjo ir jo pirmtakas Artūras Zuokas. „Pasakėlė kažkokia. Vaikiški buvusio mero žaidimai. Tiesiog juokinga”, – kaltinimus neigė J.Imbrasas.

Su sostinės valdžios administracijos reforma D.Šaluga susiejo ir skandalą dėl kyšio ėmimo. Vakar jis pakartojo jokio kyšio neėmęs. Po sulaikymo D.Šalugos mašinoje rasti 50 tūkst. litų esą buvo pakišti.

Jis teigė, kad buvo parengęs planą, kuris būtų ilgai sustabdęs numatytą reorganizavimą ir darbuotojų atleidimą. Tačiau kaip tik tą savaitę, kai turėjo būti pasirašyta sutartis su teisininkais ir pradėtas ginčyti savivaldybės tarybos sprendimas dėl reorganizacijos, valdininkas buvo sulaikytas.

Pasak D.Šalugos, kyšio ėmimo istorija yra provokacija. „Kaip galima pavadinti tai, kai jums paskambina pažįstamas žmogus, susitinku susitikti, jis įšoka į automobilį, nerišliai lemena ir įkiša kažką į pirštinių skyrelį?” – teisinosi D. Šaluga.

Pinigus jam davusį Marių Benetį pavadino geru pažįstamu, iš kurio panašaus dalyko nesitikėjo. D.Šaluga neatmeta, kad už M.Benečio nugaros gali kyšoti liberaldemokratų ausys, tačiau negalėjo pasakyti, kaip jie galėtų būti susiję.

D.Šaluga įtariamas tarpininkavimu kyšininkaujant. Prieš porą savaičių jis buvo sulaikytas neva paėmęs 50 tūkst. litų kyšį. Neoficialiomis žiniomis, D.Šalugą įskundė vilnietis verslininkas M.Benetis. Esą pinigus paėmęs valdininkas neskubėjo vykdyti pažado, kad Vilniaus miesto plėtros departamentas suderins kelių sklypų detaliuosius planus šalia Pilaitės mikrorajono. Juos patvirtinus būtų atvertas kelias statyboms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.