Brangs tarpmiestinių autobusų bilietai

Kelionė tarpmiestiniais paprasto, minkšto ir ekspreso tipo autobusais netrukus turėtų pabrangti.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ketvirtadienį patenkino Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava” prašymą ir nustatė didesnius maksimalius tolimojo susisiekimo maršrutų tarifus. Kiekvienam vežėjui nustatyti skirtingi galimi taikyti maksimalūs tarifų dydžiai, tačiau jie svyruoja nedaug. Paprasto tipo autobusais važiavimo kaina padidinta 3 centais už kilometrą, o vežant keleivius minkšto tipo autobusais tarifai bus didesni 4 centais. Tad vidutiniškai maksimalūs kelionių įkainiai padidinti beveik penktadaliu.

Iki šiol vežėjams už tarpmiestines keliones vienam kilometrui, priklausomai nuo autobuso tipo, buvo nustatyti maksimalūs 15-22 centų tarifai. Dabar už kelionę paprastu autobusu reikės mokėti 18-21 centą, minkštu – 21-23 centus, o ekspreso tipo autobusu – 24-26 centus.

„Linava” prašė padidinti tarpmiestinių kelionių įkainius dėl išaugusių keleivių vežimo sąnaudų, kurias augina sparčiai brangstantis kuras bei keliami vairuotojų ir kito personalo atlyginimai. Asociacijos teigimu, išlaidos darbo užmokesčiui ir kurui sudaro daugiau kaip 50 proc. visų keleivių vežimo tolimojo susisiekimo maršrutais sąnaudų.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nutarimas įsigalios, kai bus paskelbtas „Valstybės žiniose”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.