„Šiauliai” netikėtai įveikė „Vėtrą”

Vienintelėse ketvirtadienį vykusiose A Lygos rungtynėse septintoje vietoje žengiantys „Šiauliai” namuose atidėtose antrojo turo rungtynėse netikėtai 2-1 įveikė Vilniaus „Vėtros” futbolininkus.

Šiaulių miesto savivaldybės stadionas, 1400 žiūrovų

„Šiauliai” 2 – 1 Vilniaus „Vėtra”

36` [1 – 0] Aurimas Garuckas

49` [1 – 1] Darvydas Šernas

77` [2 – 1] Mindaugas Lukoševičius

„Šiauliai”: Lukovičs; Kirchners, Lunskis, Juodeikis, A.Garuckas (80‘ P. Šidlauskas); Butavičius, Lukoševičius, Kuklys, Šilėnas; Tsiganenko, Mandinho (52‘ Strockis).

„Vėtra”: Žutautas; Pedro, Skerla, Usačiov, Kijanskas; Juška (63‘ Azizi), Božinovski, Panka (45‘ Severino), Šernas; Milošeski, Karčemarskas (58‘ Stankevičius)

Rungtynes šiek tiek aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai, „Šiaulių” futbolininkai. Įsiminė pavojingas vienintelio komandos brazilo Mandinho baudos smūgis iš maždaug dvidešimties metrų. Galbūt dar būtų galima išskirti ir tolimą baltarusio Valerijaus Ciganenkos smūgį.

Vėliau jau dvi neblogas progas turėjo „Vėtros” futbolininkai. Pirmoji buvo labai pavojinga, kai Andrius Skerla po kampinio smūgiavo į vartus, tačiau ant vartų linijos buvęs varžovų komandos saugas Gediminas Butavičius galva „išnešė” kamuolį iš vartų. Antrąkart pavojus kilo tada, kai vilniečių legionierius Dejanas Milošeskis pavojingai bandę realizuoti baudos smūgį, tačiau Ingusas Lukovičius atmušęs kamuolį situaciją išgelbėjo.

Po kelių minučių buvo sukurtos labai panašios atakos prie abiejų komandų vartų. Abi atakas sukūrė komandų krašto saugai. Pirmąją progą sukūrė šeimininkų saugas Vaidas Šilėnas, perdavęs kamuolį G. Butavičiui, kuris griūdamas smūgiavo netiksliai. Jau kitoje atakoje kitoje aikštės pusėje Egidijus Juška perdavė kamuolį Rolandui Karčemarskui ir šis iš geros padėties smūgiavo virš vartų.

37-ąją rungtynių minutę kamuolys atšoko tiesiai jaunajam „Šiaulių” gynėjui Aurimui Garuckui po kojomis ir šis iš už baudos aikštelės ribų įmušė fantastišką, „brazilišką” įvartį – kamuolys buvo pasiųstas tiesiai į apatinį vartų kampą.

Po praleisto įvarčio sostinės futbolininkai suaktyvėjo. Po pakelto „Vėtros” komandos kampinio I.Lukovičius atmušo kamuolį į viršų, šis nukrito šalia A.Skerlos ir Lietuvos rinktinės gynėjas, nežiūrėdamas, kulnu norėjo nukreipti kamuolį į vartus. Susirinkusių šeimininkų sirgalių laimei, I.Lukovičius sugaudamas kamuolį ištaisė savo klaidą.

Prabėgus vos penkioms minutėms po to, kai teisėjas paskelbė antrojo kėlinio pradžią, Darvydas Šernas, maždaug iš dvidešimties metrų laisvas smūgiavo į vartus, „Šiaulių” vartininkas latvis I.Lukovičius nesėkmingai gaudė kamuolį ir šis, praskriejęs jam tarp kojų, atsidūrė vartuose ir rezultatas tapo lygus.

Rungtynėse labai aktyvūs buvo šiauliečių saugai Mindaugas Lukoševičius ir G.Butavičius. Jie stengėsi regzti pavojingas atakas ir, galima sakyti, jiems tai sekėsi. Vienoje atakoje G. Butavičius veržėsi ir griuvo baudos aikštelėje, kitoje – pavojingai smūgiavo iš toli, dar kitoje – perdavė kamuolį Mantui Kukliui ir šis pavojingai mušė į vartus iš baudos aikštelės prieigų.

Už aktyvumą apdovanotas liko ir M. Lukoševičius. Tik turbūt, kad jam pasisekė labiau, nei pirmąjam, aktyviai žaidusiam šeimininkų futbolininkui. V.Šilėnas kontratakavo kairiuoju kraštu, bandė perduoti kamuolį kitu kraštu bėgusiam Intarui Kirchneriui, tačiau kamuolys pastarojo nepasiekė. Atsitrenkęs į svečių komandos gynėją, jis atšoko M. Kukliui, šis perdavė kamuolį M. Lukoševičiui ir jis tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Po praleisto antrojo įvarčio „Vėtros” futbolininkai „užgulė” varžovų vartus. Per tą laiką jie turėjo dvi pavojingas progas, tačiau tai naudos neatnešė. Per pirmąją Lima Severino išėjo vienas prieš I.Lukovičių, tačiau šįkart vartininkas sužaidė užtikrintai ir išgelbėjo savo komandą. Kitoje pavojingoje atakoje tokioje pačioje situacijoje galėjo atsidurti ir Bobis Božinovskis, tačiau I.Lukovičius ir vėl buvo greitesnis bei išbėgęs iš savo vartų linijos pačiupo kamuolį.

Po rungtynių nugalėtojų treneris Rytis Tavoras buvo patenkintas savo komandos nusiteikimu: „Komanda išėjo žaisti susikaupusi. Mes visą sezoną gerai žaidžiame tada, kai dirbame nuo gynybos, tada ir geriau puolame. O šiaip puolimas šiek tiek šlubuoja. Šioms rungtynėms leidau tuos žaidėjus, kurie atrodė pasiruošę geriausiai ir tai pasiteisino.”

Po pralaimėjimo „Vėtros” sporto direktorius Donatas Vencevičius buvo nekalbus ir sakė, jog pergalei pritrūko dviejų įvarčių: „Pritrūko dviejų įvarčių. Belieka tik pasveikinti „Šiaulių” komandą, ji žaidė gerai ir nusipelnė pergalės. Mes visada su šiauliečiais žaidžiame sunkiai, taip įvyko ir šįkart.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.