Artėja atpildas pajūrio banditams

Uostamiesčio policija baigė ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos apskrityje veikusios gaujos įvykdyto apiplėšimo Karklėje.

Įtarimai pareikšti klaipėdiečiams, 4 kartus teistam Viačeslavui Morozovui (gim. 1970 m.), taip pat 4 kartus teistam Sauliui Skučui (gim. 1970 m.), 2 kartus teistam Andriui Radžvilui (gim. 1971 m.), 2 kartus teistam Daivarui Gedgaudui (gim. 1971 m.), vilniečiui Albertui Morozui (gim. 1974 m.) ir šiuo metu už kitus nusikaltimus kalintiems Dainiui Jankui (gim. 1980 m.) bei Igoriui Belogubovui (gim. 1980 m.).

Mergaitė pabėgo

Įtariama, kad prieš dvejus metus šie plėšikai įsibrovė į nuosavą namą Karklėje, Klaipėdos rajone, ir surišę šeimininkę iš seifo pagrobė 50 tūkst. litų.

2005-ųjų balandžio 13 dieną apie 16 valandą prie 57 metų Karklės gyventojos namų durų paskambino nepažįstamasis. Moteriai jas atvėrus, į vidų įsiveržė 3 ar 4 vyrai su kaukėmis ant veidų. Jie stvėrė šeimininkę už gerklės, lipnia juosta surišo rankas ir kojas, ta pačia juosta apvyniojo galvą ir nutempė į rūsį.

Plėšikai kalbėjo rusiškai. Jie reikalavo pasakyti, kur yra pinigai. Iš pradžių moteris sakė pinigų neturinti, tačiau po grasinimų nužudyti namo šeimininkė pasakė, kur yra seifo raktas. Paėmę iš metalinės dėžės 50 tūkst. litų plėšikai pasišalino.

Per užpuolimą namie buvo ir mažametė anūkė. Puspenktų metų mergaitė nepastebėta išsmuko pro duris ir nubėgo ieškoti pagalbos. Netoli namo darbavosi statybininkai. Išgirdę, kas nutiko, jie puolė į pagalbą, tačiau plėšikai jau buvo pasprukę.

Už informaciją gavo pinigų

Per ikiteisminį tyrimą surinkti duomenys duoda pagrindo įtarti, jog D.Gedgaudas žinojo, kad jo kaimynė turi daug pinigų ir juos laiko namo rūsyje esančiame seife. Apie tai jis pasakė D.Jankui. Šis – I.Belogubovui, o tas – V.Morozovui.

Įtariama, jog organizuotos grupės nariai V.Morozovas, S.Skučas, A.Radžvilas ir A.Morozas parengė nusikaltimo planą: aptarė apiplėšimo įvykdymo galimybes, būdą, laiką, pasiskirstė užduotis.

Įtariama, kad V.Morozovas už informaciją dalį pagrobtų pinigų – 5 tūkst. litų – perdavė I.Belogubovui, šis 3300 litų perdavė D.Jankui, o pastarasis pusantro tūkstančio litų perdavė D.Gedgaudui.

Darant kratas pas įtariamuosius rasta, kaip įtariama, dalis pagrobtų daiktų, įrankių vagystėms vykdyti, šaunamųjų ginklų, kaukių, kitų tyrimui reikšmingų daiktų. Areštuoti, kaip manoma, už nusikalstamu būdu įgytus pinigus pirkti automobiliai.

Vogė prieš Kalėdas

Šiai gaujai priskiriamos ir pernai prieš Kalėdas bei Naujuosius metus Klaipėdoje įvykdytos vagystės iš butų Šaulių gatvėje ir Taikos prospekte. Buvo pavogta 18 tūkst. litų ir 1 tūkst. eurų.

Kai kurie šios gaujos nariai įtariami padarę ir kitų nusikaltimų. Įtariama, kad praėjusių metų lapkritį kai kurie jų ginkluoti ir kaukėti įsiveržė į butą uostamiesčio Naikupės gatvėje – sumušę ir surišę šeimininką pagrobė parduoti skirtas prekes, nešiojamąjį kompiuterį, fotoaparatą bei aukso dirbinių už 40 tūkst. litų.

Pasak pareigūnų, ši grupuotė nusikaltimams rengdavosi itin kruopščiai, ilgai rinkdavo informaciją apie būsimas aukas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.