Vilniuje nustatyta būstų ir aplinkos pritaikymo neįgaliųjų poreikiams tvarka

Vilniaus miesto taryba patvirtino Būstų ir aplinkos pritaikymo neįgaliųjų poreikiams 2007–2011 metų tvarkos aprašą.

Nustatyta tvarka reglamentuoja prašymų priimti pritaikyti būstą pateikimo ir nagrinėjimo procedūras, būsto pritaikymo eilės sudarymo reikalavimus žmonėms, kuriems gali būti pritaikomas būstas, būsto ir gyvenamosios aplinkos pritaikymo poreikio vertinimą, viešųjų pirkimų organizavimą, būsto ir aplinkos pritaikymo darbų priežiūrą ir priėmimą, finansavimo ir atsiskaitymo už lėšų panaudojimą tvarką.

Šia tvarka savo darbe vadovausis Savivaldybės Būsto pritaikymo žmonėms su negalia komisija, Socialinės paramos centras, Energetikos ir būsto skyrius bei Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos paskirtos neįgaliųjų asociacijos, atsakingos už būstų ir aplinkos pritaikymo priežiūrą.

Minėta tvarka parengta vadovaujantis LR Vyriausybės patvirtinta Būsto pritaikymo žmonėms su negalia 2007–2011 metų programa, kuri bus įgyvendinama valstybės ir Savivaldybės lėšomis.

Būsto pritaikymo neįgaliųjų poreikiams šiuo metu laukia 101 vilnietis, įrašytas į sostinės Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus sudarytą sąrašą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.