Ugniagesiai tiria, kaip buvo gesinamas gaisras „Vičiūnų” fabrike

Ugniagesiai tiria, kaip buvo gesinamas gaisras „Vičiūnų” fabrike, kuriam ugnis padarė dešimt milijonų litų nuostolių.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, dar gaisro metu į Plungę buvo komandiruoti departamento bei Gaisrinių tyrimų centro pareigūnai atlikti ne tik gaisro priežasties, bet ir jo gesinimo eigos tyrimą.

Pirminiais šio dar nebaigto tyrimo duomenimis, pirmieji 3 ugniagesių automobiliai į gaisro vietą atvyko jau po trijų minučių po pranešimo gavimo, tarp jų ir nauja 2005 metų automobilinė cisterna „Renault”.

Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos valdymo punkto dispečeris nedelsiant kvietė papildomas pajėgas iš Plungės ir aplinkinių rajonų. Tai yra, į gaisro vietą atskubėjo visi tuo metu privalėję atvykti Plungės PGT darbuotojai bei gaisro gesinimui numatyta technika.

Anot pranešimo, gaisro gesinimą organizavo patyręs Plungės priešgaisrinės apsaugos tarnybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Leonidas Prialgauskas, kurio darbo stažas priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje 27 metai. Prieš užimdamas šias pareigas jis 5 metus dirbo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos AB „Mažeikių nafta” apsaugai viršininko pavaduotoju, atsakingu už gaisrų gesinimo ir gelbėjimo darbų organizavimą šioje technologiškai sudėtingoje įmonėje.

Ugniagesiai taip pat primena, kad fabriko pastato būklė buvo nuolat tikrinama Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos pareigūnų. Dėl priešgaisrinių techninių patikrinimų metu nustatytų priešgaisrinę saugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimų įmonės direktoriui buvo nurodoma pagerinti objekto priešgaisrinę būklę. Tačiau, anot pranešimo, ne visi pareigūnų nurodymai buvo vykdomi.

Šą savaitę vidaus reikalų ministrui Raimondui Šukiui ir Priešgaisrinės saugos ir gelbėjimo departamento direktoriui Remigijui Baniuliui buvo išsiųstas bendrovės „Plungės kooperatinė prekyba” valdybos pirmininko Visvaldo Matijošaičio pasirašytas laiškas.

Pastatas Birutės gatvėje, kur praėjusią savaitę kilo gaisras, nuosavybės teise priklauso bendrovei „Plungės kooperatinė prekyba”.

Šiame laiške prašoma pagal pateiktą informaciją nustatyta tvarka atlikti patikrinimą, ar Plungės miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba (PGT) tinkamai atliko visas savo funkcijas ir pareigas, ar ėmėsi visų veiksmų gesindama gaisrą. Laiške taip pat skundžiamasi prastu ugniagesių darbu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.