Darbo partija inicijuos tyrimą dėl „Alytaus tekstilės” sužlugdymo

Darbo partija ketina inicijuoti tyrimą, per kurį būtų išaiškintos „Alytaus tekstilės” sužlugdymo aplinkybės ir kas dėl to kaltas. Minėtą tyrimą numatoma inicijuoti rudenį, kai Seimas po atostogų sugrįš į plenarinius posėdžius.

Darbo partijos pirmininko Kęstučio Daukšio teigimu, „Alytaus tekstilėje” susiklosčiusi padėtis – skandalinga. Įmonės darbuotojai jau ėmėsi kraštutinių priemonių, kad atgautų uždirbtus pinigus, tačiau Vyriausybė, anot jo, demonstruoja visišką neveiksnumą ir bejėgiškumą, užuot padėjusi darbuotojams išspręsti šias problemas.

„Skubus ir neapgalvotas „Alytaus tekstilės” privatizavimas buvo noras kuo greičiau permesti problemas ant kitų pečių, nors įmonę galima buvo išgelbėti”, – tikina K. Daukšys. Spaudos konferencijoje Seime trečiadienį jis priminė, kad „Alytaus tekstilė” buvo paruošusi veiklos planą, kuris galėjo atgaivinti bendrovės darbą, tačiau Vyriausybė savo veiksmais paskelbė jai mirties nuosprendį.

Darbo partijos lyderio nuomone, Ministrų kabinetas pasielgė kaip bailiai – jei jie nematė įmonės darbo perspektyvų, turėjo paskelbti bankrotą su visomis socialinėmis garantijomis darbuotojams, o ne parduoti jos akcijas po 1 centą ir dar leisti pasipelnyti perpardavinėtojams.

„Tokie neūkiškumo atvejai ir skaudūs jų padariniai žmonėms negali likti neišaiškinti ir tyliai nurašyti užmarštin. Vyriausybė tikrai galėjo surasti būdų, kaip išspręsti kritišką įmonės situaciją”, – tikina Darbo partijos pirmininkas.

ELTA primena, kad Alytaus rajono apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi, ar „Alytaus tekstilės” turtas nebuvo iššvaistytas. Po to, kai naujieji bendrovės savininkai ir akcininkai nutarė įmonei skelbti bankrotą, įmonėje dar kurį laiką buvo pjaustomos verpimo staklės, kiti įrengimai. Bendrovės darbuotojai kartu su profsąjunga įtaria, kad galėjo būti paslapčia išvežtos įmonės staklės bei kitas turtas.

„Alytaus tekstilės” įsiskolinimai liepos 1 d. siekė apie 42 mln. litų, o balansinė turto vertė sudaro 69 mln. litų. Apie 1,2 tūkst. darbuotojų įmonė skolinga apie 1,5 mln. litų.

Prašymą dėl „Alytaus tekstilės” bankroto iškėlimo Kauno apygardos teismui pateikė generalinės direktorė Algida Žūkevičienė ir UAB „Marijampolės gelžbetonis”, turintys po 19,41 proc. tekstilės įmonės akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.