Keturi pagrobti afganų teismo pareigūnai buvo nužudyti

Keturi afganų teismo pareigūnai, kurie buvo pagrobti prieš beveik dvi savaites, buvo nužudyti – jų kūnai anksti trečiadienį surasti toje pačioje provincijoje, kur Talibano kovotojai įkaitais laiko 21 Pietų Korėjos pilietį, pranešė policija.

AFP fotografas sakė matęs keturių vyriškių lavonus – vienas jų buvo nužudytas šūviu į galvą, o kiti – į kitas kūno vietas.

Pasak policijos, po egzekucijos teismo pareigūnų lavonai buvo išmesti viename kaimelyje Gaznio provincijoje.

Talibanas anksčiau prisiėmė atsakomybę už šių pareigūnų pagrobimą, tačiau kol kas nepatvirtino, kad yra atsakingas už šių teisėjų iš kaimyninės Paktikos provincijos nužudymą.

„Jie buvo nužudyti, o jų lavonus praėjusią naktį aptikome Dejako rajone”, – sakė provincijos policijos viršininko pavaduotojas Mohammadas Zamanas (Mohamadas Zamanas).

Policija nurodė, kad jie buvo pagrobti kitą dieną po to, kai talibai įkaitais paėmė 23 pietų korėjiečius, du iš kurių sukilėliai jau nužudė.

Talibanas perspėjo, kad tęs įkaitų iš Pietų Korėjos žudymą, jeigu vyriausybė iki trečiadienio vidurdienio (10 val. 30 min. Lietuvos laiku) neįvykdys reikalavimo paleisti kelias dešimtis suimtų jų judėjimo atstovų.

Talibai taip pat grasina nužudyti Vokietijos pilietį, kuris buvo pagrobtas Vardako provincijoje netoli Kabulo dieną prieš tai, kai į sukilėlių rankas pateko korėjiečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.