Premjeras važinės nestringančiu liftu

Jau šį rudenį ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas į savo kabinetą kils nauju liftu. Vyriausybės kanceliarijos užsakymu vienoje užsienio gamykloje jau gaminami modernūs liftai. Šiomis dienomis Vyriausybės rūmuose keičiami ir tualetai.

Po kelių mėnesių Vyriausybės rūmuose bus pakeisti du sovietiniai liftai. Pasak Vyriausybės kanceliarijos Ūkio skyriaus vedėjo Jono Šniaukštos, prieš 25 metus sumontuotos lifto kabinos jau atgyveno. „Liftai jau labai susidėvėję, dažnai gesdavo, o detalių jiems pataisyti praktiškai negalima gauti, nes tokių niekas jau nebegamina”, – LŽ pasakojo J.Šniaukšta.

Naujieji Vyriausybės liftai mokesčių mokėtojams atsieis apie 300 tūkst. litų. Jie Lietuvą pasieks jau po kelių mėnesių. „Liftus gamins 3 mėnesius, po to dar reikės bent mėnesio jiems sumontuoti. Tikriausiai veikti jie pradės lapkritį ar gruodžio pradžioje”, – tikino Ūkio skyriaus vedėjas.

Paskutiniais metais senieji liftai Vyriausybės kanceliarijai dažnai pridarydavo bėdų. Jie nuolat įstrigdavo ir ne kartą kelioms minutėms buvo įkalinę jais kilusius žmones. „Išskirtinių atvejų nebuvo, bet strigti tai strigdavo, tuomet atidarydavome ir išleisdavome”, – aiškino Ūkio skyriaus vedėjas.

Pernai Vyriausybės rūmuose jau buvo pakeistas vienas liftas. Artimiausiais mėnesiais pakeitus dar du, vykdomosios valdžios būstinėje liks tik 2 sovietiniai liftai. Vienu metu pakeisti visų liftų kanceliarija nesiryžo, nes Vyriausybės darbuotojai neturėtų kuo pakilti į aukštesnius rūmų aukštus. „Sutvarkyti viską iš karto būtų per sudėtinga. Nenorėjome palikti darbuotojų be liftų, o be to ir lėšų tiek neturime”, – aiškino J.Šniaukšta.

Po atostogų į Vyriausybės rūmus sugrįžusį premjerą turėtų pasitikti ir nauji tualetai. Šiomis dienomis rūmuose keičiami sanitariniai mazgai, montuojami nauji klozetai, kriauklės, klijuojamos naujos plytelės. „Tvarkome, nes viskas jau susidėvėjo, stovai trūkinėjo, leido vandenį, bet kada galėjo įvykti avarija”, – tvirtino J.Šniaukšta.

Nauji Vyriausybės tualetai nestebins prabanga, kaip pernai suremontuotas Prezidentūros tualetas. Šiems darbams kanceliarija atseikėjo 300 tūkst. litų. „Už tokią kainą fantastikos negali būti, nes reikia sutvarkyti daugiau nei 20 sanitarinių mazgų”, – šyptelėjo remonto darbus prižiūrintis J.Šniaukšta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.