Verslininkai valdžią kaltino silpnaprotyste

Smulkieji Klaipėdos verslininkai pakilo į kovą su miesto valdžia.

Vakar jie surengė piketą prie savivaldybės reikalaudami panaikinti jų verslą žlugdančius sprendimus. Protestuoti juos paskatino birželio pabaigoje miesto tarybos priimtas sprendimas apriboti prekybos alkoholiu laiką.

„Vienodos verslo sąlygos visiems!”, „Puteiki, alkoholio apribojimus taikyk sau”, „Nesąmoningą tarybos sprendimą panaikinti”, – iškėlę plakatus reikalavo prekybininkai.

Prekybininkus labiausiai papiktino tarybos sprendimo punktas, kuriuo draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 7 iki 16 valandos parduotuvėms, esančioms arčiau kaip už 200 metrų nuo ugdymo įstaigų.

„J.Janonio gatvėje parduotuvė „Ikiukas” yra visai šalia mokyklos, kitapus „Akropolio” – vaikų darželis. Negana to, ką tik Klaipėdoje atidaryta visą parą veikianti „Maximos” parduotuvė. Ar tai logiška?” – klausė verslininkas Marius Auksaraitis.

Susirinkusieji valdininkus vadino silpnapročiais. Esą sprendimas apriboti prekybą alkoholiu priimtas neatsižvelgus į verslininkų siūlymus ir su jais nepasitarus.

„Jeigu tarybos sprendimas įsigalios, mūsų verslas žlugs. O mums beliks susikrauti daiktus ir išvykti iš Lietuvos”, – sakė parduotuvės vedėja Roma Pargaliauskienė.

Nė vienam valdininkui neišdrįsus išeiti ir pasikalbėti su piketuotojais, šie nužingsniavo tiesiai pas merą Rimantą Taraškevičių.

Merui verslininkai įteikė rezoliuciją, kuria prašo panaikinti tarybos sprendimą neva skatinantį nesąžiningą konkurenciją.

„Taryba paskubėjo, todėl klaidą reikės ištaisyti. Mes diskutuosime šiuo klausimu ir priimsime visus tenkinantį sprendimą. Nusiraminkite ir laukite mūsų protingų sprendimų”, – sakė R.Taraškevičius.

Meras pažadėjo, kad bus atsižvelgta ir į smulkiųjų, ir į stambiųjų verslininkų argumentus. Jis pripažino, kad nustatyta 200 metrų riba nėra logiška.

Tačiau miesto vadovo žodžiai protestuotojų nenuramino. Jie teigė jau nebetikintys valdžia ir merą vadino melagiu.

Rytoj vyksiantis tarybos posėdis parodys, ar verslininkų balsas buvo išgirstas.

Nuo šiandien įsigalioja Alkoholio kontrolės įstatymo pataisa, kuri draudžia daugiabučiuose veikiančiose parduotuvėse prekiauti alkoholiniais gėrimais po 22 valandos.

Tokių parduotuvių savininkai teigė jau skaičiuojantys nuostolius. Naujasis įstatymas, anot jų, nesumažins girtaujančių skaičiaus, o paskatins nelegalių prekybos taškų atsiradimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.