Tarptautinio akreditavimo sertifikatai -VMVT padaliniams

Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) antradienį įteikti tarptautinio akreditavimo sertifikatai teritoriniams padaliniams bei pasienio veterinarijos postams. Tokius dokumentus patvirtino Vokietijos akreditacijos biuro ekspertai.

Akredituota Telšių apskrities VMVT, Medininkų, Kenos ir Malkų pasienio veterinarijos postai. Papildomai išplėstos akreditacijos sritys Klaipėdos, Vilniaus apskrities VMVT, Kauno ir Klaipėdos laboratorijose. Teritorinėse maisto ir veterinarijos tarnybose akredituota gyvūninio importo ir tranzito veterinarinės kontrolės sritis, o pasienio veterinarijos postuose – gyvūnų gerovės kontrolė ūkiuose, skerdimo vietose.

Kauno miesto, Klaipėdos, Panevėžio, Vilniaus apskričių VMVT ir Lietuvos valstybinė veterinarijos preparatų inspekcija kiek anksčiau buvo akredituotos gyvūninio maisto (pieno, mėsos, žuvų) ir pašarų gamybos, didmeninės ir mažmeninės prekybos, viešojo maitinimo subjektų valstybinės kontrolės, maisto ir pašarų saugos, higienos, atsekamumo ir ženklinimo tikrinimų srityse.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba – pirmoji iš Europos Sąjungos maisto saugos ir veterinarijos kontrolės institucijų, 2006 metais gavusi tarptautinės akreditacijos sertifikatą, jai pavaldi Nacionalinė veterinarijos laboratorija taip pat pirmoji akredituota tokio pobūdžio įstaiga Lietuvoje, kurios maisto produktų, žaliavų ir pašarų tyrimų rezultatai pripažįstami ne tik Europos Sąjungoje, bet ir daugelyje pasaulio šalių.

„Tai didelis ir svarbus mūsų darbo įvertinimas, įrodantis, kad stengiamės dirbti pagal pasaulio ir Europos vadybos taisykles bei veikiančius tarptautinius standartus, esame atviri naujovėms. Šie standartai bus įdiegti visuose teritoriniuose padaliniuose, tai tik laiko klausimas. Aukštesnė inspektorių kvalifikacija – sėkmingesnis bendradarbiavimas su verslininkais. Lietuva, kaip ir kitos Europos valstybės, siekia, kad būtų plėtojama prekyba saugiais ir kokybiškais produktais. Bendravimas per rizikos vertinimo sistemas – tai tarptautinė kalba, ir ji plėtojama visos mūsų šalies labui”, – sakė VMVT direktorius Kazimieras Lukauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.