Raudonųjų khmerų kalėjimo viršininkas perduotas JT remiamam teismui

Buvęs raudonųjų khmerų kalėjimo viršininkas antradienį buvo perduotas Jungtinių Tautų (JT) remiamam Kambodžos tribunolui, kuris jį turi apklausti.

Tačiau kol kas konkrečiausias žingsnis siekiant teisti už genocidą šioje šalyje atsakingus asmenis.

Duchas (Doikas), kurio tikrasis vardas yra Kang Kek Ieu, yra vienintelis raudonųjų khmerų veikėjas, sulaikytas prieš seniai įstrigusius Kambodžos procesus dėl genocido. Jis kariškių kalėjime buvo laikomas nuo 1999 metų.

„Tribunolas išdavė orderį … peruoti Duchą, ir šį rytą mes perdavėme jį tribunolui”, – sakė kariškių teisėjas Ngin Sam Anas, kuris prižiūrėjo Ducho bylos tyrimą nuo pat jo arešto.

„Jis bus laikomas ten. Jis nebus grąžintas į kariškių kalėjimą”, – sakė jis.

Tribunolo pareigūnai nurodė, kad Duchą apklausia teisėjai, kurie turėtų išduoti orderį dėl oficialaus šio 65 metų buvusio kalėjimo viršininko sulaikymo.

Duchas yra vienas iš penkių buvusių lyderių, kurių atžvilgiu, kaip manoma, vyksta tyrimas. Jo perdavimas tribunolui yra reikšmingas žingsnis Kambodžai siekiant teisti tuos, kurie yra atsakingi už vieną žiauriausių 20-ojo amžiaus nusikaltimų.

1975-1979 metais, valdant komunistiniam raudonųjų khmerų režimui, buvo nužudyta ar nuo bado ir persidirbimo mirė iki 2 mln. žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.