Švenčionių rajono politikai vieni kitiems prikaišioja nuodėmingumą

Švenčionių rajono savivaldybės opozicija Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) apskundė žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės sūnų, Švenčionių vicemerą Vaidotą Prunskų.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, skundų autoriai tvirtina, kad V.Prunskus, taip pat meras Vytautas Vigelis, jų šeimos nariai, kiti savivaldybės valdininkai savo reikmėms įžūliai naudojasi tarnybiniu transportu.

Tarnybiniais automobiliais jie esą važinėja ne tik į darbą ir namus, bet ir apskritai kur tik nori.

„V.Prunskus iš namų ir į namus nuolat važinėja tarnybiniu automobiliu. Kiekvieną dieną iš Švenčionių į Kaltanėnus ir atgal susidaro apie 50 kilometrų. Jis nuolat važinėja tarnybiniu automobiliu ir poilsio dienomis ne tik Švenčionių rajono teritorijoje, bet ir gretimuose rajonuose, Vilniuje. Visa tai tęsiasi ne pirmi metai,nors opozicija keletą kartų yra perspėjusi vicemerą V.Prunskų dėl piktnaudžiavimo tarnybiniu automobiliu „Mazda 6”, – rašoma viename skunde.

VTEK yra ne kartą pareiškusi, kad valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų keliones iš darbo į namus ir iš namų į darbą, nekalbant apie kitokį automobilio naudojimą ne darbo metu, draudžia įstatymai.

Tačiau puolami valdininkai nepasiduoda. Jie irgi rašo skundus etikos sargams. Juose teigiama, kad kai kurie opozicijos atstovai piktnaudžiauja tarnybine padėtimi, sukčiauja, semia pinigus iš valstybės kišenės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.