Prekybininkai šventės dalyvių sveikata nerizikavo

Naujoji tvarka, kai už maistu prekiaujančius gatvės prekybininkus atsakingi šventės organizatoriai, akibrokštų per Jūros šventę nepateikė.

Šiemet pirmą kartą per Jūros šventę už maistu prekiaujančius gatvės prekybininkus atsakingas buvo organizatorius, o ne Klaipėdos miesto Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Būgštavimai, jog naujoji tvarka gali iššaukti ligų protrūkį, nepasitvirtino – bent kol kas. „Patikrinimų rezultatais esame patenkinti. Gal kas dar ir susirgs, bet per šventę didelių pažeidimų neužfiksavome”, – vakar sakė VMVT viršininkas Virginijus Gailius.

Tris dienas prekybininkus nepastebimai kontroliavo septyni tarnybos specialistai. Pastebėję netinkamai tvarkomus produktus ar laikymo sąlygas, jie įspėdavo prekybininkus.

Anot VMVT Maisto skyriaus vedėjos Jūratės Mačiulienės, prekiautojai į pastabas reaguodavo ir panašių pažeidimų grįžę tikrintojai neberasdavo. Geriau nei ankstesniais metais atrodė ir prekybininkų įranga.

Ir J. Mačiulienė, ir V. Gailius mano, kad Jūros šventės prekybininkų sąmoningumas auga. Kita vertus, VMVT atstovai pripažįsta, kad mažesniam nei pernai pažeidimų skaičiui įtakos turėjo palankus oras, didesnė organizatorių atsakomybė ir mažesni žmonių srautai.

Pokalbininkai spėjo, kad organizatoriai sutartyse su prekybininkais daugiau dėmesio skyrė higienos sąlygoms.

Nepaisant gerėjančios situacijos, pažeidimų būta: kai kuriems atvykusiems verslininkams pritrūko šaldytuvų arba jie nežinojo, kad vienus ar kitus produktus būtina laikyti šaldytuvuose. Iš pradžių prekiautojai nesegėjo lipdukų, informuojančių apie atstovaujamą firmą.

„Produktų asortimentas nebuvo itin platus, gal dėl to ir pažeidimų, dėl kurių būtų reikėję bausti piniginėmis baudomis, nebuvo”, – sakė J. Mačiulienė.

Per Jūros šventę maistu prekiavo apie 120 prekybininkų iš įvairių Lietuvos vietovių (pernai – 133). Be jų, šalia savo kavinių maistą bei gėrimus pardavinėjo Klaipėdos verslininkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.