Pasimatymą prisimins ir skrandis

Kur Klaipėdoje geriausia vieta porelei pamaloninti skrandį? Žinoma, pagal norus ir pagal galimybes.

Gurmanams su didele pinigine

Jei jūsų kišenėje ne vėjai švilpia ir jei mėgstate gerai paruoštą maistą bei prabangią aplinką, verta eiti į tikrą restoraną. Gero restorano bruožai – didelis pasirinkimas kokybiškų vynų, atidus ir profesionalus aptarnavimas, šviežias, gerai paruoštas maistas.

Pavyzdžiui, „Navalyje” galite rasti įspūdingų patiekalų iš Viduržemio jūros gėrybių, ypatingai paruoštos miško žvėrių mėsos, suši. Vidutinė karštų patiekalų kaina- 23 Lt.

Restoranas „Boogie Woogie” patiks spalvingo interjero mėgėjams. Vidutinė karštų patiekalų kaina – 11 Lt, puikus kokybės ir kainos santykis.

Vyno gurmanams verta apsilankyti „San Marino” restorane, dvelkiančiame prabanga (kainos irgi prabangios – vien už karštą mėsos patiekalą – ne mažiau 40 Lt). „Frydricho restoranas” pasaže – ideali vieta meiliems pasimatymams. Jauki ir šilta aplinka, gera muzika, stiklinė terasa – viskas kaip romantikos ir ramybės oazėje. Maistui itin kruopščiai atrenkami ingredientai (pavyzdžiui, ispaniškas kumpis ir alyvuogės yra specialiai vežami iš šio saulėto krašto tik restoranui). Vidutinė karštų patiekalų kaina – 25 litai. „Frydricho restorane” dažnai rengiami vynų degustavimo vakarai su šios srities ekspertu Dominyku Velička. Į tokią vietą nusivedus antrąją pusę, įspūdis garantuotas.

Puikiais desertais, kokteiliais ir skania kava galima pasigardžiuoti „Buon Appetito”- itališkos virtuvės restorane.

O „Skandale” verta paragauti populiarių amerikietiškų kepsnių arba išsikepti mėsos ant įkaitinto lavos akmens. Už tokį malonumą teks sumokėti ne mažiau 30 Lt.

Kulinarinės kelionės

Greta populiariosios italų, prancūzų virtuvės, Klaipėdoje yra kur pasimėgauti ir kitų šalių kulinariniais šedevrais. Žinoma, populiariausi- kinų restoranai. Kainos juose labai lanksčios. Pavyzdžiui, „Anikės kinuose” karšto patiekalo kaina svyruoja nuo 6 iki 40 Lt. Aštrių pojūčių mėgėjams verta paragauti ryžių vyno (sakės).

Egzotiškesnis ir mažiau įprastas lietuviams – šveicariškas skonis. Restorane „Haemmerli” verta išbandyti unikalią šveicarų virtuvę ir pabūti šviesioje, ramioje aplinkoje. Nors minimalistinis interjeras gali ir nepatikti lietuviškos vartotojiškos kultūros atstovui.

Rusų nacionalinės virtuvės patiekalų galima paragauti „Ferdinando” tavernoje. Vidutinė karšto patiekalo kaina čia 12 Lt. Rusai – riebaus maisto mėgėjai, todėl besilaikantiems dietos ar mėgstantiems lengvą maistą ten eiti neverta.

Išsiilgusiems rytietiškos egzotikos- „Sindbado oazė”. Ten daug vyno rūšių, arabiška kava, arbata, jaukus tamsokas interjeras (apšvietimas labai palankus įsimylėjėliams). Savaitgaliais šokamas pilvo šokis, vakarais galima rūkyti kaljaną (kaina apie 20 Lt).

Kultūros derinys

Kavinėje „Pėda” nėra išskirtinio, labai subtilaus skonio patiekalų, tačiau savaitgaliais grojamas džiazas (dėl jo kokybės tegu ginčijasi melomanai). Antrame aukšte – galerija, kurioje eksponuojami Lietuvos ir užsienio menininkų darbai. Jei einate į pasimatymą su kultūros ir meno gerbėja(-u), „Pėdos” galerija gali būti puiki vieta bendravimui. Žinoma, „besikultūrinantys” mieliau rinksis teatrą, koncertą ar parodą nei restoraną, tačiau geras restoranas irgi yra kultūros dalis.

Vidutinių galimybių ragautojams

Bene didžiausią pasirinkimą turi nepretenzingi vidutinio skonio ragautojai – paprasti žmonės su vidutinišku piniginės turiniu. Nesivaikantiems gurmaniškų ar egzotiškų patiekalų tradicinę lietuvišką virtuvę siūlo „Katpėdėlė”, „Troba”, „Čili kaimas” (pastarojo „Štrudelis” labai vertas dėmesio). Savitarnos restoranai („Delano”, per pietus – „Livonija”) leidžia iš arčiau apžiūrėti maistą. Minusas – tas maistas būna gerokai atšalęs.

Picų mėgėjai irgi turi iš ko rinktis. Dėmesio verta „Brodvėjaus pica” „Akropolyje” gero skonio atradimas tarp daugybės vidutiniškų picerijų. Gerą atmosferą kuria modernus stilius. Vidutinė karšto patiekalo kaina – apie 14 Lt.

„Biedniems” ir išalkusiems studentams

Pigiausias maistas – kebabai ir čeburėkai. Padorios draugės(-o) čeburėkų valgyti vestis nereikėtų, bet išalkusių studentų miniai toks maistas visai tinka.

Dideli „Tarybiniai čeburėkai” kainuoja apie 4 litus. Lieka tikėtis, kad senos pasakos, jog čeburėkus kepa iš kačiukų, ir tėra tik pasakos. Be to, „Tarybinių” skonis tikrai neblogas. Kebabai savo ruožtu skrandžio ir skonio receptorių nelepina, bet kai kuriems jų skonis malonus.

Nereikia pamiršti, kad geriausi dalykai nekainuoja nieko. Ir pats geriausias restoranas nublanksta prieš pasivaikščiojimą prie jūros ir nuoširdžią romantiką.

Kartais mylimojo suteptas sumuštinis yra gardesnis už prancūzišką patiekalą, kurio net pavadinimo neištari.

Taigi kiek kainuoja pasimatymas? Jei nori padaryti įspūdį, gali kainuoti ir 1000 Lt, bet jei nori parodyti susižavėjima žmogumi, gali užtekti ir nuoširdaus „myliu”, patiekto su šypsena, serviruota bučiniu. Skanaus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.