Policija pristato naują pajėgų valdymo sistemą

Nauja policijos pajėgų valdymo sistema, kuri leis stebėti policijos patrulių buvimo vietą, veiklą ir judėjimo maršrutą, antradienį Vyriausiajame policijos komisariate (VPK) bus pristatyta visuomenei.
Naudodamiesi šia sistema, policijos budėtojai dideliame ekrane matys patrulinių automobilių išdėstymą, galės greičiau orientuotis ir pasiųsti ekipažą į įvykio vietą bei kontroliuoti policijos patrulių darbą.

Tarnybiniuose automobiliuose jau yra įdiegti 45 skaitmeniniai automobilių terminalai, kurie VPK budėtojų dalyje esančiame žemėlapyje nurodo policijos patrulinių automobilių išsidėstymą, jų užimtumą, informaciją apie patrulio greitį ir kitą informaciją.

Naudodamiesi šia sistema, policijos budėtojai dideliame ekrane mato patrulinių automobilių išdėstymą, gali greičiau orientuotis ir pasiųsti ekipažą į įvykio vietą bei kontroliuoti policijos patrulių darbą. Siekiant užtikrinti informacijos perdavimo slaptumą ir patikimumą, šioje sistemoje panaudotos pažangiausios technologijos „Tetra” ryšys.

Naująją sistemą numatoma integruoti į Bendrojo pagalbos centro informacinę sistemą, suteikti galimybę patruliams tiesiogiai automobiliuose naudotis visa gaunama informacija.

Pajėgų valdymo sistema įdiegta bendradarbiaujant Vilniaus miesto savivaldybei bei Vyriausiajam policijos komisariatui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.