Lietuvos paštui darbo duoda emigrantai

Auganti Lietuvos gyventojų emigracija sparčiai augina ir pašto korespondenciją – laiškų, smulkiųjų paketų, spaudinių ir siuntinių srautus iš Lietuvos ir į šalį iš užsienio. Daugiausiai šių siuntų gaunama ir siunčiama į Didžiąją Britaniją, Airiją ir Ispaniją, kuriose šiuo metu gyvena daugiausiai emigravusių lietuvių. Srautai ypač padidėjo Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare.

Lietuvos pašto duomenimis, pernai siunčiamos pašto korespondencijos į Didžiąją Britaniją apimtys, palyginti su 2004 m., išaugo daugiau kaip 2,2 karto ir pasiekė 96,13 tonos (daugiau kaip ketvirtadalį visos į užsienį siųstos korespondencijos), o jos gauta ketvirtadaliu daugiau (60,1 t).

Pernai į Airiją išsiųsta 39 proc. daugiau pašto siuntų (23,9 t), o iš Airijos į Lietuvą – 18 proc. daugiau (12,9 t) nei 2004 m. Su Ispanijoje gyvenančiais asmenimis paštu bendraujama taip pat dažnai: iš Ispanijos į Lietuvą pernai siųsta net 23 kartus daugiau pašto korespondencijos (6,6 t) nei 2004 m., o į šią šalį išsiunčiamos pašto korespondencijos apimtys padidėjo 26,1 proc. – iki 5,86 t.

Pernai Lietuvos paštas šalyje pristatė 5,9 mln. vienetų, arba 457,25 t iš užsienio gautos pašto korespondencijos, o iš Lietuvos į kitas šalis jos buvo išsiųsta 4,73 mln. vienetų, arba 369,1 t.

„Pašto siuntų srautai didėja periodiškai. Daugiausia siuntinių, laiškų, smulkiųjų paketų paštu keliauja prieš populiariąsias šventes – Kalėdas, Naujuosius metus, Velykas, Valentino dieną. Prieš Kalėdas paskirstome net 5-6 kartus daugiau pašto siuntų nei įprastai”, – sako Pašto pervežimo centro direktoriaus pavaduotoja Janina Semėnaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.