Verslininkai kelte įkalino šimtus poilsiautojų

Sekmadienį pusei valandos 400 žmonių buvo įkaltinti Senojoje perkėloje stovėjusiame kelte, nes mažaisiais laiveliais Jūros šventės svečius plukdantys verslininkai buvo užblokavę keltui kelią.

Tūkstantinė minia tuo metu laukė savo eilės krante. Dėl tvyrojusio chaoso kai kurie žmonės pavėlavo į delfinariume vykusius renginius.

Mažieji laiveliai užblokavo kelią todėl, kad nepasitraukė į Šiaurinį ragą, iš kurio prieš tai kėlę keltai nuo 12 val. grįžo į senąją vietą – Danės krantinę.

AB „Smiltynės perkėla” vadovas Algirdas Žukauskas „Vakarų ekspresui” sakė, kad situacija sekmadienio vidurdienį priminė absoliutų chaosą.

„Tvyrojo visiška anarchija. Pagal oficialią programą nuo sekmadienio 12 valandos senosios perkėlos keltai turėjo pradėti kelti žmones į Smiltynę iš ten, kur įprasta – Danės krantinės.

Pagal susitarimus mažųjų laivelių savininkai turėjo persikelti į Šiaurinį ragą, kad netrukdytų kelti keltams. Tačiau taip nebuvo, ir vienas keltas su jame esančiais 400 žmonių negalėjo pajudėti iš vietos. Žmonės laukė pusę valandos. Dar tūkstantis pasipiktinusių Jūros šventės dalyvių būriavosi krante”, – dėstė A. Žukauskas.

Reikalai pajudėjo tik įsikišus Vidaus vandenų inspekcijos pareigūnams, kurie nurodė atitverti kelią keltui.

„Mes tuo metu grįžome iš vainikų paleidimo ceremonijos jūroje 800 žmonių talpinančiu keltu „Nida”. Pagal programą svečiai turėjo būti išlaipinti kruizinių laivų terminale, tačiau prisišvartavome Danės krantinėje tam, kad galėtume nuplukdyti į Smiltynę pasipiktinusių žmonių minią, kuri laukė savo eilės ant kranto.

Manau, kad už šį akibrokštą atsakingi yra Jūros šventės organizatoriai. Jei aš dirbčiau taip, kaip tie mažųjų laivų savininkai, jau seniai šimtą kartų būčiau nubaustas”, – piktinosi A. Žukauskas.

Mažųjų laivų savininkų asociacijos vadovas Algirdas Valentinas mūsų dienraščiui teigė, kad „nieko ten nebuvo”.

„Tiesiog nebuvo gauta informacijos. Įvyko nesusikalbėjimas. Verslininkai nežinojo, kad nuo 12 valandos reikia atlaisvinti krantinę. Švenčių metu įprastai keltai nuo Šiaurinio rago keldavo iki vakaro. Dabar – iki vidurdienio. Kodėl, nežinau”, – teigė pašnekovas.

A. Žukauskas paaiškino, jog 12 val. Danės upė paprasčiausiai atsilaisvino nuo ten stovėjusių jachtų, todėl ir nuspręsta žmones kelti iš įprastos vietos.

VšĮ „Jūros šventė” vadovas Remigijus Mockus teigė pirmą kartą išgirdęs apie incidentą.

„Manau, kad „Smiltynės perkėlos” vadovai viską turėjo žinoti, kaip ir verslininkai. Čia joks ne nesusikalbėjimas. Antra vertus, ne aš koordinuoju laivelių plaukimą ar grafikus. Mes čia niekuo dėti”, – sakė R. Mockus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.