M. Gorbačiovas gina V. Putiną

Buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas ir Nobelio taikos premijos laureatas Michailas Gorbačiovas gina Rusijos vadovą Vladimirą Putiną ir kaltina JAV dėl problemų pasaulyje.

„Aš manau, kad jis (Putinas) elgiasi teisingai ir vadovaudamasis Konstitucija”, – pareiškė M. Gorbačiovas žurnalistams Maskvoje. Anot jo, Rusija yra demokratizacijos proceso pradžioje. „Mes nejudame atgal. Mes kuriame naują šalį”, – pažymėjo M. Gorbačiovas.

Jis teigė suprantąs ir Rusijos pasipriešinimą JAV priešraketinės gynybos sistemos dislokavimui Vidurio Europoje, ir Maskvos grasinimą pasitraukti iš Įprastinių ginkluotųjų pajėgų Europoje sutarties. Pasak M. Gorbačiovo, Vakarų šalių vengimas ratifikuoti sutartį dėl branduolinio potencialo apribojimo yra „nekonstruktyvus”.

Po NATO plėtros 1999-aisiais buvo parengtas pakoreguotas sutarties variantas, kurį iki šiol ratifikavo tik Rusija, Baltarusija ir Ukraina.

M. Gorbačiovas, be to, kritikavo, kad JAV kenčia nuo „nugalėtojos komplekso” ir žingsnis po žingsnio plečia savo karinę galią Europoje.

„Amerikiečiai nori visada būti nugalėtojai. Ši liga yra pagrindinė priežastis, kodėl pasaulyje yra tiek daug problemų”, – kalbėjo M. Gorbačiovas. Anot jo, V. Putinas savo politika parodo, kad jis nėra „raiša antis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.