Dėl žemės drebėjimo nukentėjo atominė jėgainė

Apie 24 tonas jūros vandens išsiliejo Japonijos Kašivazakio miesto atominėje jėgainėje per žemės drebėjimą, įvykusį šalyje liepos 16 dieną ir nusinešusį 11 žmonių gyvybes bei pridariusį daugybę nuostolių.

Kaip šeštadienį pranešė laikraštis „Asachi”, vanduo užliejo turbinos skyrių, kuriame yra garinis ketvirtojo energijos bloko kondensatorius. Radiacijos sklaida užfiksuota nebuvo.

Japonijos jūros vanduo atvėsina garo naudojamo turbinos rotoriaus sukimąsi. Jis atkeliauja 2,6 metro skersmens guminiu vamzdžiu. Žemės drebėjimo metu šiame vamzdyje atsirado 3,5 metro plyšys. Planuojama, kad vanduo bus išsiurbtas, o jūros druską, nusėdusią ant vamzdžio sienelių, teks valyti rankiniu būdu popieriniais rankšluosčiais.

Japonijos Kašivazakio miesto atominė elektrinė su septyniais branduoliniais reaktoriais yra laikoma galingiausia ne tik šalyje, bet ir pasaulyje. Ji patenkina 17,5 procento Tokijo energijos poreikių.

Žemės drebėjimas, siekęs 6,8 balo pagal Richterio skalę, šaliai padarė daugybę nuostolių. Kilus gaisrui atominėje jėgainėje, laimė, radioaktyvaus užteršimo apimtys neviršijo leistinų normų, todėl žmonės ir ekologija dėl jo nenukentėjo. Tačiau jėgainė nedirbs dar visus metus. Per tą laiką elektrinė bus remontuojama ir modernizuojama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

1 atsiliepimas į "Dėl žemės drebėjimo nukentėjo atominė jėgainė"

  1. Ponai redaktoriai

    Ar soprantate šį „lietuvišką” sakinį: „Japonijos jūros vanduo atvėsina garo naudojamo turbinos rotoriaus sukimąsi.”?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.