Maskvos oro uoste kildamas sudužo krovininis lėktuvas, žuvo 8 žmonės

Maskvoje kildamas iš sostinės oro uosto „Domodedovo” sudužo krovininis lėktuvas, kuriame buvo aštuoni žmonės – visi jie žuvo, sekmadienį pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos (NSM) budėtojas.
Krovininis lėktuvas, skridęs reisu Maskva-Bratskas, 4 val. 16 min. Maskvos laiku nukrito už keturių kilometrų nuo kilimo ir tūpimo kelio tarp Domodedovo kapinių ir Semivragos gyvenvietės.

„Lėktuvo degalų bakai buvo pilni. Nukritęs lėktuvas užsiliepsnojo, viskas aplink išdegė. Žuvo aštuoni įgulos nariai ir vienas žmogus, lydėjęs krovinį”, – sakė budėtojas.

„Lėktuve buvo tik dešimt tonų krovinių, todėl versija dėl perkrovimo atkrinta”, – sakė jis ir pridūrė, kas sudužusiu orlaiviu buvo galima vežti 20 tonų krovinių.

„Šiuo metu lėktuvas dega, į sudužimo vietą nuvyko trys gelbėtojų komandos ir keturi oro uosto ugniagesių ekipažai”, – sakė NSM atstovas spaudai.

Lėktuvas, kuris priklausė bendrovei „Atran”, buvo pagamintas 1964 metais ir jį buvo galima eksploatuoti iki 2007 metų lapkričio mėnesio 14 dienos.

Lėktuvu buvo gabenama aviacinė įranga gamyklai Komsomolske prie Amūro.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.