Afganai neatmeta galimybės jėga išlaisvinti įkaitais paimtų korėjiečių, jeigu derybos žlugs

Afganų derybininkai šeštadienį ketina surengti dar vieną derybų su talibais ratą dėl 22 įkaitais paimtų korėjiečių paleidimo į laisvę, tačiau neatmeta galimybės išlaisvinti juos jėga, jeigu derybos žlugs, pranešė aukšto rango pareigūnas.
„Tikime derybomis, tačiau jeigu dialogas žlugs, imsimės kitų priemonių”, – sakė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Muniras Mangalas.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad gali būti panaudota jėga, jis atsakė: „Suprantama”.

M.Mangalas taip pat vadovauja vyriausybinei grupei, kuriai pavesta išlaisvinti krikščionis savanorius iš Pietų Korėjos.

Talibai, kurie reikalauja paleisti keliolika kalėjimuose laikomų sukilėlių, jau nužudė šiai grupei vadovavusį pastorių. Trečiadienį jo lavonas buvo rastas suvarpytas kulkų.

Įkaitai, tarp kurių yra 18 moterų, praėjusią savaitę buvo pagrobti iš autobuso Gaznio provincijoje, kai vyko į savanorišką misiją, į kurią juos pasiuntė viena netoli Seulo įsikūrusi Bažnyčia.

Afganistano prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus), sulaukęs negailestingos kritikos už tai, kad šių metų kovą penki belaisviai talibai buvo iškeisti į italų reporterį, anksčiau buvo pažadėjęs, kad į nelaisvę paimti Talibano nariai nebebus keičiami į įkaitus.

Talibų rankose iki šiol tebėra ir keturi Afganistano piliečiai bei Vokietijos gyventojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.