Baltijos karinių oro pajėgų kariai renkasi Lietuvos pajūryje į „Baltic Bikini”

Trijų Baltijos šalių karinių oro pajėgų kariai renkasi Lietuvos pajūryje į karinių orlaivių įgulų išsigelbėjimo pratybas „Baltic Bikini 2007”.
Daugiau nei 60 Lietuvos, Latvijos ir Estijos karių per pirmadienį prasidėsiančias pratybas mokysis, kaip išsigelbėti iš orlaivio po avarinio nusileidimo ant vandens, pasitikrins skraidančio personalo sugebėjimą naudotis gelbėjimosi priemonėmis, aiškinsis išgyvenimo vandenyje ypatumus.

Techninis pratybų palaikymas bus vykdomas iš Nemirsetos pirmojo Paieškos ir gelbėjimo posto, o treniruotės vyks netoli Kretingos esančioje užtvankoje. Pratybose dalyvaus Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivas „Jotvingis” bei du Karinių oro pajėgų sraigtasparniai.

Aktyviosios mokymų fazės metu sraigtasparnio pilotai savo jėgomis ir turimomis gelbėjimosi priemonėmis turės išnerti iš apytikriai į 2 metrų gylį panardintos imitacinės orlaivio kabinos ir dar maždaug valandą, kol bus išgelbėti į pagalbą atskridusio sraigtasparnio, išsilaikyti vandens paviršiuje.

Tai jau ketvirtosios tokio pobūdžio pratybos Baltijos valstybėse. Pirmos „Baltic Bikini” pratybos buvo surengtos Lietuvoje 2004 metais, 2005 jos vyko Latvijoje, o pernai – Estijoje. Mokymai vyksta pagal bendrą nuo 1999 metų vykdomą Baltijos šalių ir Danijos projektą.

Pratybų „Baltic Bikini” pavadinimą Baltijos valstybės perėmė iš kolegų Danijoje, kur kasmet vyksta tokios pratybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.