Dėl audros V. Urbonas pakeitė maršrutą ir plauks tiesiai į Lietuvą

Audra jūroje neprivertė geležinio žmogaus nutraukti žygio per Baltiją. Vidmantas Urbonas nusprendė tęsti plaukimą kitu maršrutu. Pasaulio ultratriatlono čempionas ketina plaukti tiesiai į Lietuvą ir finišuoti Palangoje.
„Nusprendėme aplenkti audrą ir finišuoti kitu maršrutu, arčiau kranto, kur mažesnis bangavimas, – LNK Žinioms sakė Vidmantas Urbonas. – Jei nebus didelių bangų, į Palangą turėčiau atplaukti sekmadienio vakarą. Esu kupinas jėgų baigti žygį”

Vidmantas Urbonas Baltijos jūra jau nuplaukė apie 109 kilometrus, jam iki Lietuvos liko dar 100. Kaip pranešė LNK Žinios, šiąnakt pernakvojęs jachtoje, sportininkas, jei oras leis, vėl šoks į bangas ketvirtą ryto.

Baltijos jūroje kylančios audros sustabdė Vidmanto Urbono plaukimą. Dėl grėsmingai didėjančių bangų buvo priverstas lipti į jachtą.

„Prieš žygį sakiau, kad jūra man turi padėti ją perplaukti, nes dėl jos ateities plaukiu. Jūra man buvo palanki, pavyzdžiui, šiandien vandens temperatūra siekė 18 laipsnių. O vėjo, kad padėtų, nepaprašiau. Nesusitariau su vėju, todėl taip ir atsitiko”, – juokavo Vidmantas Urbonas.

Prognozuojama, kad Palangą Vidmantas Urbonas pasieks sekmadienio vakarą. Prie Palangos tilto jo garbei rengiamas iškilmingas koncertas, kurį ves Kristina Kazlauskaitė.

V.Urbonas savo žygį per Baltijos jūrą pradėjo sekmadienį, ketindamas įveikti 209 kilometrus. Žygiu siekiama atkreipti dėmesį į vis blogėjančią Baltijos jūros ekologinę situaciją.

Plaukimas per Baltiją – jau ne pirmoji akcija, kurioje dalyvauja V.Urbonas. 1999 metų liepą jis surengė ekologinį žygį, kurio metu per 8 dienas nuplaukė Nemunu nuo Baltarusijos sienos iki Rusnės 460 kilometrų, per dieną vidutiniškai plaukdamas 10 valandų.

2006 metais sportininkas bandė įveikti 33 kilometrų Lamanšo sąsiaurį, skiriantį Didžiąją Britaniją ir Prancūziją, tačiau tuomet dėl per didelio bangavimo plaukimą teko nutraukti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.