Girtas STT pareigūnas trypė policininko kepurę

Išgėręs STT pareigūnas ne tik paspruko iš eismo įvykio vietos – po ilgų gaudynių bandant jį sulaikyti įkrėtė į kailį vienam policininkui, o kitus pagrasino atleisti iš darbo.

Avarija įvyko trečiadienio vakarą Vilniuje, Pilaitės rajone, Papilėnų ir Vydūno gatvių sankryžoje. „Volvo S60”, vairuojamas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Teisės skyriaus viršininko Aurimo Miškinio, suko į Vydūno gatvę. Ties posūkiu vairuotojas automobilio nesuvaldė ir įvažiavo į priešingą eismo juostą. „Volvo S60” rėžėsi į priešais atvažiuojantį „Opel Omegą”. Laimė, žmonės per avariją nenukentėjo.

Sumušė policininką

A.Miškinis iš įvykio vietos pabėgo. Avarija įvyko 21.20 val., tačiau policija A.Miškinį sulaikė tik po valandos, jau prie Gariūnų. Su juo automobilyje buvo žmona ir mažametis jų vaikas.

Sulaikomas A.Miškinis iš visų jėgų priešinosi. Įsodintas į policijos automobilį jis plūdo pareigūnus, vienam numušė kepurę ir ją sutrypė, o policininkui taip užtvojo į kaklą, kad teko kreiptis į medikus. A.Miškinis visą laiką mojavo tarnybiniu STT pažymėjimu ir šaukė, kad policininkai bus atleisti iš darbo. Žmonos ir vaiko prašymų nusiraminti jis neklausė. Įsisiautėjusį Teisės skyriaus vadovą teko surakinti antrankiais.

Patikrinus paaiškėjo, kad jo kraujyje – 2,36 promilės alkoholio. Tai dar vidutinis girtumo laipsnis, tačiau menkai tetrūksta iki sunkaus -2,50 promilės.

Iš Giraitės gatvėje esančios Eismo priežiūros tarnybos A.Miškinis buvo nuvežtas į 2-ąjį policijos komisariatą. Laikino sulaikymo kambaryje jis elgėsi ne ką geriau kaip ir tada, kai buvo sulaikomas. Visi 2-ojo komisariato darbuotojai nedelsiant buvo „atleisti”. Suimtasis rėkė, keikėsi, daužė laikino sulaikymo kambario duris. Surašius protokolą ir vyriškiui kiek aprimus, tuoj po vidurnakčio jis buvo išleistas namo.

Nušalintas nuo pareigų

Teisę iškelti bylą STT pareigūnui turi tik generalinis prokuroras. Jo pavaduotojas Gintaras Jasaitis vakar LŽ sakė, kad kol kas prokuratūra jokių dokumentų nėra gavusi. Apie įvykį prokurorai sužinoję tik iš policijos suvestinių, bet tai esą dar nėra pagrindas bylai kelti. Kai gaus iš policijos dokumentus, tuomet spręs, kas atliks ikiteisminį tyrimą. G.Jasaitis pabrėžė, kad to negalės daryti nei policija, nei STT. Tai leidžiama tik kuriai nors iš prokuratūrų.

„Kad tokie rimti nemalonumai būtų ištikę STT pareigūną, nepamenu. Bent pastaruosius porą metų nieko panašaus tikrai nebuvo”, – LŽ sakė G.Jasaitis. Jis prisiminė tik seną atvejį, susijusį su Valstybės saugumo departamento darbuotoju. Tąsyk jo vairuojamas automobilis Vilniuje, Antakalnyje, partrenkė ir mirtinai sužalojo žmogų.

STT jau pradėjo tarnybinį patikrinimą. A.Miškinis nuo liepos 16 dienos buvo išėjęs atostogų. Vakar jis atšauktas ir nušalintas nuo pareigų. Laikinai einantis STT atstovo žiniasklaidai pareigas Ruslanas Golubovas LŽ sakė neprisimenantis nieko panašaus ir manantis, kad to jų tarnyboje dar nėra buvę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.