D.Šalugai teismas neuždraudė sėdėti kavinėse

Kyšio paėmimu kaltinamam Vilniaus savivaldybės valdininkui Dariui Šalugai vakar teismas skyrė namų areštą. Arešto sąlygos gana griežtos. Tačiau panorėjęs pasėdėti kavinėje ir pagurkšnoti ko nors stipresnio, jis vis dėlto gali tai daryti.

Teismas nusprendė, kad D.Šaluga iš namų išeiti gali tik valandą per parą. Ir ne kada panorėjęs, o teismo nustatytu laiku. Tačiau jis gali rinktis: eiti į parduotuvę ar į kavinę. „Nei lankymasis kavinėje, nei alkoholio vartojimas jam nėra draudžiami. Gali daryti ką nori”, – LŽ sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Danėlius.

Pasak prokuroro, įtariamajam apribotas bendravimas. D.Šalugai uždrausta bet kokiu būdu – tiek per ryšio priemones, tiek per tarpininkus – bendrauti su savivaldybės darbuotojais. Teismas jį nušalino ir nuo savivaldybės administracijos profesinės sąjungos pirmininko pareigų. Jas atlikdamas jis negalėtų laikytis teismo nurodymų. Nustatytos ir konkrečios vietos, kur D.Šalugai uždrausta lankytis. Tai – savivaldybė ir jos prieigos. „Ten ateidamas jis galėtų ne tik tyčia susitikti su kuo nors iš savivaldybės, bet ir nenorėdamas neišvengiamai sutiktų ką nors iš šios įstaigos darbuotojų”, – aiškino G.Danėlius.

Profesinės sąjungos pirmininku D.Šaluga buvo neilgai. Šias pareigas pradėjo eiti jau po savivaldybių rinkimų.

Dabar pirmininko pareigas, kaip numato profesinių sąjungų nuostatai, eina buvęs D.Šalugos pavaduotojas Gintas Kimtys. „Aš nuolat bandau su juo susisiekti mobiliojo ryšio telefonu”, – nuo LŽ neslėpė G.Kimtys. Tačiau to padaryti nepavyksta – niekas neatsiliepia. Matyt, A.Šaluga skrupulingai laikosi teismo nurodymų.

LŽ pasiteiravus, ar D.Šaluga galės vėliau likti pirmininkas, jei nebebus savivaldybės darbuotojas, G.Kimtys sakė, kad negalima sieti profsąjunginės veiklos su darbine. „Pirmininkas gali būti net samdomas, jei žmonės taip nuspręs”, – aiškino jis. Tačiau G.Kimtys nepaneigė tikimybės, kad pirmininką galima pakeisti, jei teismas nuspręs, kad D.Šaluga kaltas.

Įtariama, kad Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorius D.Šaluga per du kartus paėmė 100 tūkst. litų iš vieno sostinės verslininko. Esą jis už tai pažadėjęs tarpininkauti, kad kitas savivaldybės darbuotojas skubiau sutvarkytų detalųjį planą ir verslininkui atsivertų kelias imtis statybų.

Užvakar buvo apklausta keletas savivaldybėje dirbančių žmonių. D.Šalugos kabinete atlikta krata. Pats D.Šaluga kaltas neprisipažįsta. Esama nuomonių, kad vyriškį „pakišo”. Tačiau sostinės meras Juozas Imbrasas yra pareiškęs, kad jo pavaldinys dirbti savivaldybėje netinkamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.