Sąmata – kaip pernai, efektas – didesnis

Šiandien oficialią pradžią skelbiančios Jūros šventės rengėjai nusiteikę, kad jiems seksis kaip orkestrui po gerų repeticijų sesijos – viskas esą sustyguota, tad netikėtumų gali pažerti nebent nepastovus pajūrio oras.

Vakar rengėjams dėliojant akcentus paskutiniojoje šios šventės spaudos konferencijoje, šventės direktorius Remigijus Mockus prognozavo, kad savaitgalį Klaipėda turėtų sulaukti apie 700 tūkst. svečių.

Šventės sąmata būsianti panaši į pernykštę ir sieks 1 mln. litų. O štai efektingi renginio momentai, pavyzdžiui, fejerverkai, grožiu ir mastu pranoks ankstesnius.

Anot R. Mockaus, šią savaitę iškilę neaiškumai dėl vieno ar kito renginio paruošimo, apsaugos ir pan. yra nebent žmonių nesusikalbėjimo išdavos, kurios laiku įveiktos.

Galbūt ne visos – pavyzdžiui, iki šiol neaiški penktadienio atidarymo fejerverko, kuris matysis Kruizinių laivų terminale, paleidimo vieta.

Žadėta, kad tam pasitarnaus Kuršių mariose pastatyta barža. Tačiau dar vakar R. Mockus sakė, kad derinant šiuos reikalus gauti neigiami atsakymai.

Nepaisant to, direktorius patikino, kad visi šventės fejerverkai įvyks. Žvaigždžių lietus ištrykš šįvakar, atidarant šventę Kruizinių laivų terminale, bei sekmadienį – uždarymo Teatro aikštėje metu, kuomet žadamas bene prabangiausias fejerverkas per visą šventės istoriją. Žibančių akcentų bus ir per šeštadienio koncertą „Kartą prie švyturio…” Kruizinių laivų terminale.

Tarptautinio kultūros ir meno centro direktorė Viktorija Voronova, besirūpinanti smėlio skulptūrų festivaliu Jono kalnelyje, išsklaidė policijos pareigūnų nerimą dėl skulptūrų saugumo.

Pokalbininkė sakė, kad lietus specialiu klijų ir vandens tirpalu sutvirtintoms skulptūroms nėra baisus, o nuo piktavalių jas gins visą parą, beje, iki pat rudens, kalnelyje budėsiantys apsaugos darbuotojai.

Pagaliau suderintos ir į uostamiestį užsuksiančio tradicinių burlaivių festivalio „Baltic sail” organizacijos detalės. Anot jo kuratoriaus Kipro Paldausko, šeštadienį keltai užleis įprastą savo vietą Senojoje perkėloje buriniams laivams.

Tad klaipėdiečius ir miesto svečius nuo šeštadienio ryto iki sekmadienio vidurdienio keltai į Smiltynę plukdys iš laikinosios perkėlos Šiaurės rage.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Sąmata – kaip pernai, efektas – didesnis"

  1. o9olo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.