Jūrininkų ligoninė gydys karius

Klaipėdos jūrininkų ligoninė trečioji šalyje gavo paramos ligoninės statusą – vakar su Karo medicinos tarnyba ji pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Klaipėdos jūrininkų ligoninė teiks Lietuvos ir kitų NATO šalių kariams trečio ir ketvirto lygio sveikatos priežiūros paslaugas Klaipėdos regione.

Sutartį pasirašė Karo medicinos tarnybos vadas pulkininkas Kęstutis Kuršelis ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas dr. Jonas Sąlyga.

Pasak J. Sąlygos, ligoninė ne tik gydys karius, teiks jiems medicininės reabilitacijos paslaugą, bet ir galės padėti karo medikams kelti kvalifikaciją – Jūrininkų ligonine jie galės naudotis kaip baze. Anot vyr. gydytojo, civiliams užsimezgęs bendradarbiavimas taip pat bus naudingas – jie galės naudotis kariuomenės ir ligoninės lėšomis įsigyta įranga ir pan.

Užtikrinti priimančiosios šalies paramą, be kita ko, ir medicininę, NATO pajėgoms Lietuva privalo pagal tarptautinius įsipareigojimus. Karo medicinos tarnyba užtikrina pirmo ir iš dalies antro lygio sveikatos priežiūros paslaugas Lietuvos kariams.

Bendradarbiavimo sutartis numatoma pasirašyti ir su Klaipėdos universitetine, Vilniaus greitosios pagalbos ligoninėmis bei Kauno medicinos universiteto klinikomis. Paramos ligoninės statusą jau turi Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos ir Šiaulių apskrities ligoninė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.