Policijos žvilgsniai – į laivelius

Po to, kai Klaipėdoje buvo už rankos sučiuptas dukart daugiau nei leistina žmonių į Smiltynę plukdęs laivelio kapitonas, teisėsaugos pareigūnai tikino per Jūros šventę akylai stebėsiantys verslininkų elgesį.

Darbo jiems tikrai netrūks, mat mažųjų laivelių šeimininkai nusprendė šventės metu poilsiautojus plukdyti net ir į jūrą.

Klaipėdos VPK Jūrų uosto policijos bei Vidaus vandenų laivybos inspekcijos pareigūnus piktina kapitonai, kuriems pasipinigavimas yra svarbiau už žmonių saugumą.

Praėjusią savaitę įkliuvo dešimties metrų ilgio laivo „Bentis” kapitonas, kuris plukdė 101 žmogų, nors maksimalus skaičius – tik 40. Laive buvo 21 vaikas.

Jei laivas imtų skęsti, žmonėms paprasčiausiai pritrūktų gelbėjimosi liemenių.

Laivo savininkui buvo surašytas pažeidimo protokolas. Pareigūnų teigimu, teismai gali priteisti mokėti didžiulę baudą – iki 300 litų už kiekvieną papildomą žmogų.

„Žinoma, mes dirbsime, imsimės prevencinių priemonių, nes žmonių srautai bus įspūdingi. Jei išties keleivių bus per daug, teks juos išlaipinti. Kartu dirbs ir Vidaus vandenų inspekcija”, – „Vakarų ekspresui” sakė Jūrų uosto policijos viršininkas Tomas Balčius.

Mažųjų laivelių savininkų asociacijos pirmininkas Algimantas Valentinas mūsų dienraščiui teigė, kad situacija buvo aptarta.

„Žinoma, mums daro gėdą tokie kapitonai, kurie nepaiso taisyklių. Ta firmelė, kur nusižengė, kažkokia nerimta. Dirba vos du darbuotojai. Dabar sunku rasti žmonių, kurie dirbtų dorai”, – teigė jis.

A. Valentinas informavo, kad per šią Jūros šventę bus galimybė nuplaukti ir į atvirą jūrą.

„Prie Pilies tilto stovės 13 laivų, kuriais bus galima nuplaukti ne tik iki delfinariumo, bet ir iki uosto vartų, o esant geram orui, mažam bangavimui – ir į jūrą. Laivelyje galės būti iki 20 žmonių, nes į jūrą plaukti – ne juokai. Kelionė truktų iki valandos, o kaina – 10 litų”, – tikino asociacijos vadovas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.