Užsienio turistai nepaliauja stebinę

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TKIC) darbuotojai iki šiol negali atsistebėti įprastu kiekvieno vasaros vakaro scenarijumi, paneigiančiu mitą, kad užsieniečiai viską planuoja iš anksto.

Pasak TKIC direktorės Romenos Savickienės, kas vakarą kartojasi tas pats – nuo 18 valandos į centrą pradeda plūsti visą dieną po uostamiestį vaikštinėję turistai, ieškantys nakvynės.

„Vakarais užsieniečiai prisimena, kad neturi, kur nakvoti, todėl nė vieną vakarą nepavyksta laiku užsidaryti. Nors oficialiai mūsų darbo laikas baigiasi 19 valandą, tuo metu būna pats darbų įkarštis”, – antrus metus iš eilės tendenciją pastebi R. Savickienė.

Rasti nakvynę užsieniečiams būna sudėtinga ne tik dėl to, kad laisvų kambarių reikia jau tam pačiam vakarui, bet ir dėl to, kad per patį sezono įkarštį viešbučių kambariai būna rezervuoti iš anksto, kai pasiūlyti galima tik pačius brangiausius.

Tuo metu turistai nėra nusiteikę mokėti už prabangią nakvynę. Dažnai užsieniečiai, nurodydami galimą mokėti maksimalią sumą už kambarį, pamini šimtą litų – už tokią kainą rasti kambarį sudėtinga ne tik sezono metu. Klaipėdoje jaučiamas pigesnių nakvynės vietų stygius.

„Sunkiai, bet randame. Viešbučių prašome nuolaidų, nes klientas negali mokėti daugiau”, – pasakojo direktorė.

R. Savickienė teigė negalinti išskirti kurios nors tautybės turistų – užmaršumas dėl nakvynės būdingas įvairių šalių turistams. „Keista, nes net lietuviai, važiuodami į pajūrį, iš anksto pasirūpina nakvyne”, – stebėjosi pokalbininkė.

Šią vasarą į Klaipėdą tradiciškai daug atvyksta vokiečių, tačiau jų gretas vis labiau paįvairina estai, suomiai, švedai, olandai, šveicarai.

Anot direktorės, turistų gausa iš minėtų šalių šią vasarą nestebina – tokių rezultatų tikėtasi dėl įdirbio: sausio mėnesį Olandijoje vykusios turizmo parodos, Šveicarijos konsulo teikiamos informacijos apie uostamiestį, užsienio žurnalistų viešnagės pajūryje.

„Gaila, bet tenka pripažinti, kad užsienio turistai Klaipėdoje ilgiau dviejų trijų dienų nepasilieka ir, apžiūrėję muziejus bei lankomus objektus, išvažiuoja kitur”, – apgailestavo R. Savickienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.