Mokyklose siekiama uždrausti maisto automatus

Mokyklose siekiama uždrausti prekiauti maistu automatuose – taip tikimasi skatinti visavertę mažųjų visuomenės narių mitybą.
„Sugriežtinti higienos normos reikalavimus yra ypatingai svarbu, nes didžiąją dalį dienos mokykloje praleidžiantys vaikai turi gauti visavertį maitinimą, jiems turi būti diegiami teisingos mitybos įgūdžiai”, – teigia įstatymų pataisas užregistravusi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pavaduotoja Dangutė Mikutienė.

Jos teigimu, „daug svarbiau, kad vaikai gautų pakankamai šviežių daržovių, vaisių ir jų sulčių, nei būtų gundomi abejotinos kokybės, ypatingai saldžiais ir sūriais produktais iš prekių automatų.”

Įstatymų pataisų projektuose siūloma įtvirtinti nuostatas, kad vaikų maitinimas mokyklose turi būti organizuojamas pagal specialius Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytus reikalavimus.

Taip pat siūloma įtvirtinti nuostatą, kad maitinimas mokyklose organizuojamas tik stacionariose maisto tvarkymo vietose – valgyklose.

Šiomis nuostatomis siekiama, kad būtų pagerintos mokinių maitinimo sąlygos bei kokybė ir tokiu būdu būtų prisidedama prie vaikų sveikatos gerinimo.

D.Mikutienė taip pat siūlo papildyti prieš keletą metų paruoštas higienos taisykles mokyklose, kad mokinių maitinimas atitiktų fiziologinius mokinių amžiaus ypatumus bei sveikos mitybos principus.

Jos nuomone, turi būti parengiami moksliškai pagrįsti, unifikuoti atskiri valgiaraščiai mokiniams pagal jų amžiaus grupes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.