Sumažėjus kūno temperatūrai, medikai V. Urbonui pataria pailsėti

Šiandien iš Gotlando pieš septynias ryto vėl plaukti pradėjęs Vidmantas Urbonas per aštuonias valandas nuplaukė 25 kilometrus.
Aštuonias valandas V. Urbonas plaukė be perstojo, sustodamas vos kelioms minutėms užkąsti ar atsigerti. Apie ketvirtą valandą Lietuvos laiku nuspręsta padaryti poros valandų pertrauką, kad plaukikas galėtų ilgiau pailsėti ir pavalgyti.

„Po tokio ilgo plaukimo V. Urbono temperatūra nukrito iki 35 laipsnių. Medikai įspėjo plaukiką trumpiau plaukti, daryti ilgesnes pertraukas ir labiau susišilti”, – sakė V. Urboną lydinti LNK žinių žurnalistė Ramunė Bandzienė.

V. Urbonas pažadėjo atsižvelgti į medikų rekomendacijas.

„Jaučiuosi gerai, noriu plaukti. Leiskit į tėvynę”, – juokdamasis sakė V. Urbonas.

Manoma, kad šiandien V. Urbonas plauks dar tris valandas, o naktį praleis jachtoje. Jau anksčiau buvo nuspręsta tamsiu paros metu neplaukti.

Šiandien prieš septynias ryto V. Urbonas šoko į Baltijos bangas prie Gotlando krantų ir ėmė plaukti link Lietuvos. Sekmadienį jis ketina finišuoti Latvijos Pavilostos uoste. Iki Lietuvos jam teks plaukti 145 kilometrus.

Komanda nusprendė iki žygio pabaigos negrįžti į krantą. Kol kas oro prognozės nežada stipraus vėjo. Jei sąlygos pasikeistų, V. Urbonas liptų į jachtą ir lauktų palankesnio oro.

Sekmadienį Pavilostos uoste V. Urboną turėtų pasitikti LNK kilnojamoji televizijos stotis ir tiesiogiai transliuoti V. Urbono finišą. Sraigtasparniu V. Urbonas turėtų būti nuskraidintas į jo garbei rengiamą koncertą Palangoje prie jūros tilto.

Savo rekordiniu plaukimu V. Urbonas nori atkreipti dėmesį į prastą Baltijos jūros ekologinę padėtį.

Žygio „Vienas per Baltiją” naujienos – LNK žiniose 18.45 ir 22.00 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.