„Logitech” pristatė plaštakos formą atkartojančią klaviatūrą

„Logitech” šiandien pristatė išskirtinės formos klaviatūrą. Ji puikiai pakeičia įprastas, plokščias ir neergonomiškas klaviatūras, tačiau nereikalauja papildomų pastangų iš naujo mokantis spausdinti. Naujojoje „Logitech Wave” klaviatūroje panaudotas unikalus „bangos” dizainas, leidžiantis dirbti gerokai patogiau ir efektyviau.

Naujojoje „Logitech” dizaino koncepcijoje panaudoti trys elementai, kurie leidžia maksimaliai patogiai naudotis klaviatūra – tai novatoriška bangos forma, U-formos klavišų išlenkimas ir itin patogus, minkštas padas delnams. Lyginant su kitomis ergonominėmis klaviatūromis, naujuoju gaminiu paprasta naudotis iš karto – kaip ir įprastose klaviatūrose, „Wave” išsaugotas tas pats klavišų dydis, jų išdėstymas ir tarpai tarp jų.

„Šiuolaikiniai vartotojai vis dažniau ieško įdomių ir ergonomiškų sprendimų,- teigia „Logitech” marketingo viceprezidentas Denis Pavillard. – Remiantis Harvarde atliktais tyrimais, vidutiniškai žmogus klaviatūros klavišus nuspaudžia 2 milijonus kartų per metus, o tai prilygsta apie 200 valandų nenutrūkstamo spausdinimo. Naujasis mūsų gaminys skirtas tam, kad kiekvienas iš šių vartotojų galėtų dar patogiau dirbti arba mėgautis laisvalaikiu.”

Klaviatūra, sukurta žmogaus anatomijos pagrindu

Kiekvienas žmogaus pirštas yra skirtingo ilgio – pavyzdžiui, vidurinysis pirštas yra gerokai ilgesnis už smilių. Būtent dėl šios priežasties, atlikus nuodugnius tyrimus, „Logitech” savo klaviatūroje pirmą kartą panaudojo novatorišką „bangos” formą. Priklausomai nuo už klavišą atsakingo piršto ilgio skiriasi ir pačių klavišų aukštis. Aukščiausiai klaviatūroje įtaisyti A ir Enter klavišai, kurie dažniausiai spaudžiami mažiausiuoju pirštu – smiliumi. Tuo tarpu žemiausiai įrengti D ir K klavišai, už kuriuos „atsakingi” vidurinieji pirštai. Didžiausias gylio skirtumas tarp aukščiausių ir žemiausių klavišų – 4mm.

Dėl prie klavišų arčiau prigludusių pirštų padidėja produktyvumas ir ergonomika, o rankos ir delnai žymiai mažiau pavargsta.

Klavišų išlenkimas

Horizontalus U-formos klavišų išlenkimas taip pat prisideda prie klaviatūros ergonomikos – nedidelis, 5 procentų išlenkimas leidžia patogiai laikyti rankas ant klaviatūros nepersukant riešo. Skirtingai nuo daugumos panašiu principu sukonstruotų klaviatūrų, visi „Logitech” klaviatūros klavišai yra vienodo dydžio, o tarp jų išsaugoti vienodi tarpai, todėl ilgai pratintis prie naujo gaminio nereikės.

Patogus ir minkštas padas delnams

Minkštas ir pagal delnų formą išlenktas klaviatūros padas – dar vienas komfortą užtikrinantis elementas. Jis užtikrina anatomiška delnų padėtį ir neleidžia jiems pavargti.

„Karšti” klavišai

Be visų ergonominių sprendimų, „Comfort Wave” klaviatūroje integruota ir nemažai programuojamų „karštų” klavišų. Joje taip pat yra ir išskirtinai „Windows Vista” operacinės sistemos „Flip 3D” ir „Windows Sidebar” funkcijoms skirti klavišai. Šiai sistemai „Logitech” sukūrė naujus darbastalio priedus („gadgets”) – didžiųjų raidžių indikatorių, įjungtos skaičių klaviatūros indikatorių, spausdinimo greičio ir klaidų kiekio skaičių parodančias programėles.

Pelės ir klaviatūros derinys

„Logitech Cordless Desktop Wave” rinkinio komplektacijoje – „Logitech Wave” klaviatūra ir bevielė lazerinė pelė. Tiek kairiarankiams, tiek dešiniarankiams tinkanti pelė puikiai dera prie neįprasto ir akiai malonaus klaviatūros dizaino, be to, joje integruotas itin tikslus lazeris, o pačios pelės šonai padengti guminiu paviršiumi. Tiek pelėje, tiek klaviatūroje įmontuoti baterijos davikliai, kurie laiku praneša apie nusėdusią bateriją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.