Aukštas URM valdininkas išvengė baudos už pabėgimą iš avarijos vietos

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį panaikino 3500 litų baudą Užsienio reikalų ministerijos (URM) sekretoriui Oskarui Jusiui, kuri buvo skirta už avarijos sukėlimą tarnybiniu automobiliu ir pabėgimą iš įvykio vietos.
Teismas nusprendė, kad O.Jusys gali būti nubaustas tik už avarijos sukėlimą ir paliko galioti už šį pažeidimą policijos skirtą 150 litų baudą.

Vilniaus policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai teigia nustatę, kad pernai gegužės 25 dieną, važiuodamas sostinės Ukmergės ir P.Žadeikos gatvių sankryža, URM sekretorius automobiliu nubrozdino vilniečio mašiną ir pabėgo iš įvykio vietos. Už tai jam buvo skirta pusketvirto tūkstančio litų bauda.

O.Jusys su tokiu policijos sprendimu nesutiko ir jį apskundė teismui.

Teismas nusprendė, jog fotografijose matyti, kad O.Jusys kairiuoju automobilio sparnu lietė vilniečio automobilį, tačiau to galėjo nepajusti. Teisėjo manymu, aukštas pareigas užimantis O.Jusys neturėjo jokios priežasties pasišalinti iš įvykio vietos – jo vairuotas automobilis buvo apdraustas, jis buvo blaivus.

Šio diplomato administracinę bylą teismas nagrinėjo ir pernai. Tų metų gruodžio pabaigoje teismas nusprendė, kad Vilniaus policija iš naujo turi aiškintis aplinkybes.

Pernai gegužę į policiją kreipėsi vilnietis Robertas Bartuševičius ir pranešė, kad jo automobilį nubrozdijo žalios spalvos „Mazda”, kurios valstybinis numeris „PVY 613”.

Nustatyta, kad O.Jusys gegužės pabaigoje vairavo mėlynos spalvos „Hyundai Sonata” su tokiu numeriu.

Teismas teigė suprantąs, kad nors ir buvo šviesus paros metas, susijaudinęs dėl savo mašinos vilnietis skubėdamas pranešti galėjo suklysti dėl spalvos bei automobilio markės. Tačiau tuomet yra galimybė, kad jis galėjo suklysti nurodymas ir pažeidėjo numerį.

Teismas policijai nurodė patikrinti valstybinių automobilių numerių registracijos bazę ir išsiaiškinti, ar yra tokio modelio automobilių, kurių valstybiniai numeriai yra PVY 618, PVV 613 ir t.t., nes tokie valstybiniai numeriai yra panašūs ir vilnietis galėjo apsirikti.

Šią teismo nutartį policija apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Teisme policininkų skundas buvo patenkintas ir O.Jusio bylą buvo sugrąžintas pirmos instancijos teismui nagrinėjimui iš esmės.

Minsterijos sekretorius teismui aiškino, kad 2006-ųjų gegužės 25 dieną Ukmergės ir P.Žadeikos gatvių sankryžoje buvo didelė automobilių spūstis, vairuotojai nuolat spaudė garso signalus. Apibrozdinto automobilio savininkas teigia, kad po to, kai diplomato vairuota mašina kliudė jo automobilį, jis davė garsinį signalą.

„Tikrai nesijaučiu kaltas. Nesijaučiu nusikaltėlis. Nebuvo mašina nei prieš tai, nei po to remontuota”, – yra sakęs O.Jusys

Šis tarnybinis automobilis, kuriuo O.Jusys įtariamas sukėlęs avariją, jau yra perduotas Švietimo ir mokslo ministerijai. Juo diplomatas naudojosi tik vieną parą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.