Ar „Alytaus tekstilę” perėmė kriminalinis pasaulis?

Vakar Alytaus rajono apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą, per kurį bus aiškinamasi, ar „Alytaus tekstilėje” nebuvo švaistomas turtas.

Tyrimas pradėtas gavus įmonės profesinės sąjungos pareiškimą apie įtartinai išparduodamą gamyklos turtą.

Šiomis dienomis šimtai „Alytaus tekstilės” darbuotojų kreipėsi į teismą prašydami areštuoti bendrovės turtą, kad jiems būtų išmokėtos algos.

Pagrindiniai gamyklos akcininkai – įmonės direktorė Algida Žūkevičienė ir bendrovė „Marijampolės gelžbetonis” – pirmadienį kreipėsi į Kauno apygardos teismą prašydami „Alytaus tekstilei” iškelti bankroto bylą.

LŽ jau rašė apie „Marijampolės gelžbetonio” sąsajas su Suvalkijos kriminaliniu pasauliu. Paaiškėjo, kad kita ir pagrindinė „Alytaus tekstilės” akcininkė A.Žūkevičienė su kriminaliniu pasauliu turi netgi giminystės ryšių. Jos brolis Egidijus Vasilius – nuo seno žinomas policijai. Šis žmogus ir dabar yra specialiųjų tarnybų akiratyje.

Lietuvos pakraštyje gyvenantis E.Vasilius žinomas netgi Kriminalinės policijos biuro vadovybei.

Akiratyje – nuo seno

Leipalingį ir jo apylinkes priskyrus Druskininkų rajonui E.Vasilius išsprūdo iš Lazdijų policijos akiračio. Tačiau seniau Lazdijų komisariate dirbę pareigūnai LŽ pasakojo, jog šis žmogus policiją ėmė dominti dar praėjusio dešimtmečio pradžioje. Tais laikais, policijos žiniomis, jis su bendrais vertėsi spirito kontrabanda, buvo įtariama, kad dalyvauja vogtų automobilių „versle”.

Lietuvos policijos duomenimis, E.Vasilius buvo įkliuvęs Lenkijoje, ten ilgokai pratupėjo už grotų. Lietuvoje nė karto neteistas, nors sulaikytas buvo ne kartą.

Domina ir dabar

Druskininkų kriminalinės policijos žiniomis, E.Vasilius turėjo tvirtus ryšius su Kauno nusikaltėliais. Įtarta, kad jis buvo prisidėjęs prie automobilių vagysčių ir jų grąžinimo už išpirkas.

Alytaus policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnyba (ONTT) irgi patvirtino turinti žinių apie E.Vasiliaus sąsajas su kontrabandininkais, automobilių vagimis ir kt. Paklausti, ar šis žmogus vis dar domina specialiąsias tarnybas – gal jis jau seniai tapo doru verslininku, ONTT pareigūnai atsakė, kad jis ir šiuo metu yra operatyvininkų žinioje.

Maisto technologė

Jo sesuo A.Žūkevičienė iki šiol policijos nedomino. Tačiau dabar, tapusi „Alytaus tekstilės” akcininke, moteris tapo žinoma ir operatyvinėms tarnyboms. LŽ pamėgino ją pakalbinti. Bet A.Žūkevičienė susitikti atsisakė, o telefonu kalbėjo trumpai.

„Esu baigusi tuometinį Kauno maisto technologijos technikumą, kuriame įgijau technikės technologės specialybę”, – apie savo išsilavinimą pasakojo bankrutuojančios „Alytaus tekstilės” bendrovės generalinė direktorė A.Žūkevičienė.

Pagal specialybę A.Žūkevičienė nedirbo nė vienų metų. Anot jos, taip susiklostė aplinkybės – motinystės atostogos, dukros gimimas ir su jos priežiūra susiję rūpesčiai lėmė, kad teko dirbti su specialybe nesusijusius darbus.

Prieš šešerius metus druskininkietė ėmėsi patalpų nuomos verslo. „Iš pradžių buvo sunku, bet atsigavus Druskininkų kurortui suklestėjo ir mano verslas. Džiaugiuosi, kad juo toliau, tuo sėkmingiau jis klesti. Tai pagrindinis mano pragyvenimo šaltinis”, – teigė A.Žūkevičienė, save priskirianti prie smulkiųjų ir vidutinių verslininkų.

Brolis neprisideda

Su broliu Egidijumi sakė bendraujanti tik kaip su artimu giminaičiu. Ji kategoriškai neigė, kad brolis kaip nors prisideda prie jos verslo plėtros Druskininkuose ir Alytuje. Sprendimas pirkti finansinėje duobėje atsidūrusios „Alytaus tekstilės” akcijų buvęs jos vienos. Su kitais akcininkais esą susipažinusi tik tada, kai reikėjo pasirašyti akcijų pirkimo-pardavimo sutartį.

A.Žūkevičienė neslėpė, kad pirkdama akcijas galvojo, kaip uždirbti jas pardavus, tačiau ketinimai atnaujinti bendrovės veiklą taip pat buvę nuoširdūs.

LŽ šaltiniai tvirtina, kad A.Žūkevičienė turi verslą Baltarusijoje. „Marijampolės gelžbetonio”, su kuriuo ji perpirko dalį „Alytaus tekstilės” akcijų, vienas vadovų ir akcininkų, už finansines aferas teistas Žydrūnas Buzas, anksčiau susijęs su Raimundo Burbos-Raikino gauja, šiuo metu yra A.Žūkevičienės brolio partneris. Policijos akiratin pakliuvęs ir vyresnysis E.Vasyliaus sūnus.

„Alytaus tekstilę” į savo rankas perėmė Suvalkijos ir Dzūkijos kriminalinio pasaulio atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.