Vietoj muilo fabriko kils gyvenamieji namai

Staniūnų gatvėje šalia Skaistakalnio parko esantis muilo fabrikas – akcinė bendrovė „Naujoji ringuva” kraustosi iš miesto centro. Tai „Panevėžio balsui” patvirtino ir bendrovės generalinė direktorė Jolanta Alekserūnienė. Veikiausiai fabriko vietoje atsiras gyvenamųjų namų kvartalas, kaip kad atsitiko su buvusio Panevėžio apželdinimo tresto teritorija. Gyvenamųjų namų kvartalu gali virsti ir bankrutavusios spirito ir mielių gamybos įmonės „Sema” teritorija.

Pilaites susirentė žinomi žmonės

Panevėžiečiai dar gerai prisimena miesto centre Ukmergės gatvėje stovėjusį „Nevėžio” siuvimo fabriką. Jis per gana trumpą laiką buvo iškeltas į miesto pakraštį, pastatai nugriauti, o jų vietoje išdygo „Maximos” prekybos centras.

Iš miestiečių atminties neišblėso ir Panevėžio apželdinimo tresto likvidavimas. Ten augintos rožės ir kiti augalai buvo išrauti, šiltnamiai išgriauti, o apsukrūs vertelgos teritoriją pavertė gyvenamųjų namų kvartalu. Jame sau būstus susirentė ir nemažai žinomų žmonių – buvęs Apskrities viršininkas, o dabar Registrų centro Panevėžio skyriaus vadovas Rimantas Sankauskas, miesto tarybos narys Vidmantas Urbonas.

Veikiausiai gana greitai pilaitėmis ir kotedžais bus užstatyta ir muilo fabriko teritorija.

Fabrikui centre – ne vieta

„Naujosios ringuvos” darbuotojai ir šalia fabriko gyvenantys žmonės apie įmonės iškeldinimą jau kurį laiką kalba. Darbininkai sako, kad bendrovę iškėlus iš miesto centro bus sunkiau ją pasiekti, gyventojai teigia, kad fabrikams miesto centre – ne vieta. Anot jų, prie prieigų į numatomą tvarkyti Skaistakalnio parką labiau derėtų modernūs šiuolaikiški namai, o ne gremėzdiškas fabrikas. Žmonių teigimu, norinčiųjų įsigyti sklypus ir statyti namus tikrai netrūks. Manoma, kad už sutikimą išsikraustyti fabriko savininkams pasiūlytas ne vienas milijonas, ir veikiausiai ne litų.

Laikinai einanti miesto Savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo pareigas Gražina Petrušienė teigė, kad skyrius apie muilo fabriko iškraustymą į naują vietą informacijos nėra gavęs ir tam leidimai nėra išduoti. Tačiau ji pritarė, kad dėl fabriko iškėlimo iš miesto centro reikėtų tik džiaugtis – pats miestas taptų švaresnis.

Fabrikas kelsis į pramonės zoną

Dabar atostogaujanti „Naujosios ringuvos” generalinė direktorė J.Alekserūnienė patvirtino, kad įmonė bus iškelta į Panevėžio pramoninę zoną, tačiau kada tai įvyks, vadovė sakė nežinanti. Mat, kol ji atostogauja, kas nors galėjo ir pasikeisti.

„Nežinau, kam fabriko teritorija bus panaudota. Galbūt individualių gyvenamųjų namų ar daugiabučių statybai”, – sakė J.Alekserūnienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.